...
Min Lendify-portfölj är inte sponsrad av Lendify. Projektet är tänkt som en löpande recension av tjänsten.

Då var det dags för en uppdatering i Lendify-portföljen. I november 2016 satte jag in ett kapital på 10 000kr till tjänsten Lendify.se. Genom Lendify så kan du skapa din egen ”bankverksamhet” genom att låna ut pengar till privatpersoner. I gengäld så får du månatliga räntebetalningar på 3,50-8,20% och amorteringar utöver det. Vill du läsa mina tidigare inlägg om Lendify-portföljen så rekommenderar jag dig att besöka samlingssidan här!
Numera är 9580 kr av kapitalet investerat i 25 st olika lån. 19 av lånen ligger placerade i Lendify Autoinvest vilket betyder att Lendify automatiskt återinvesterar alla pengar som kommer in i form av räntor och amorteringar. Mitt Autoinvest-konto ger mig en teoretisk avkastning på 9,94% per år. Här ligger ca 70% av kapitalet investerat.
Resterande ca 30% är placerat i ett Manuellt konto där jag själv har kunnat handplocka och välja lån som jag vill ska ingå i portföljen.

Just nu är 9580,95 kr investerat i olika lån och 350 kr ligger reserverade i lån som snart ska ”startas upp”.  Hittills har 106,35 kr betalats in på mitt konto och ska inom en snar framtid placeras i snöbollens rullning igen.

Såhär ser schemat ut inför framtida betalningar:

Lendify Autoinvest – återbetalningshistorik

Lendify Manuellt konto – återbetalningshistorik

Som ni ser så erbjuder Lendify en snygg site med bra överblick för statistik och annan matnyttig information. Tack vare samarbetet med Lindorff som presenterades i slutet av 2016 så känns tjänsten ”säkrare” än innan. Som vanligt så rekommenderar jag att diversifiera dina tillgångar och investeringar. Jag själv tycker att Lendify och Tessin (investera i fastigheter med litet kapital) är två intressanta alternativ till börsen.
Dock tycker jag att det är bra om man testar med en mindre del av kapitalet för att känna sig för. Jag personligen har runt 1-1,50% av mina totala tillgångar placerat i Lendify för att känna mig för samtidigt som jag ändå får en bra avkastning på kapitalet.
Läs mer om tjänsten på Lendify.se!

Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

11 Comments

 1. Pingback: 95% av kapitalet investerat med månatlig avkastning! – AKTIEFEED

 2. Spännande! Du fick mig att börja också, fick in 6000 kr idag på ett autoinvest konto, så vi får se hur det går 🙂

  • västkustinvesteraren Reply

   Kul!
   Jag tycker att tjänsten har fungerar mycket smidigt hittills och det var enkelt att komma igång. Vi får hålla tummarna att det fortsätter så!

   Trevlig helg och avkastning på dig! 🙂

   Mvh VKI

 3. Har samtliga låntagare som du betalat ut till betalat tillbaka? Eller har du några låntagare som släpar efter med sina betalningar?

  • västkustinvesteraren Reply

   Jag har inte hittat funktionen att se vilka låntagare som har betalat tillbaka eller inte. Det du ser vid varje inbetalning är t.ex. ”Återbetalning på 1 lån – 15,12 kr”. Men jag kan inte överskådligt och enkelt se vilket.

   Jag har mailat Lendify och frågat om detta. Återkommer med svar! 🙂

   Mvh VKI

 4. Hej. Har du lust att kommentera lite om lendifys årsredovisning för 2016?

  • västkustinvesteraren Reply

   Hej Andreas, jag ska försöka hitta tid för detta! 🙂

   Mvh VKI

 5. Tycker detta verkar som ett intressant alternativ till aktier. Men tycker mig se vissa tveksamheter. Tex har man har samla lån som ”klass A” kunder. Om man måste ta ett lån för att lösa dyra smålån som man dragit på sig och ändå hamnar i ”klass a” kan man ju undra hur kunderna som hamnar i klass F ser ut?
  Vad jag kan läsa mig till på deras sida så verkar det dessutom som man förlorar sina pengar om lånet skulle gå till krobofogden. Detta låter ju helt hål i huvudet. Tar lendify hela summan om det tillslut kommer pengar indrivna via kronofogden mm?
  Slutligen, går det ha konto via företag, och finns det i så fall någon fördel med detta?
  (då jag tjänar över brytgränsen för statlig skatt antar jag att det blir 50% skatt på ”vinsten”?

  Mvh Nils

  • västkustinvesteraren Reply

   Hej Nils,
   tack för en bra kommentar och vettiga frågeställningar!

   Exempel på hur ett lån i Klass E kan se ut finns i detta inlägget:
   http://www.vastkustinvesteraren.se/lendify-omdome-visar-hur-ett-hogrisklan-kan-se-ut/

   Jag ska definitivt ta en titt djupare på kronofogdsbiten och återkoppla, förmodligen med ett blogginlägg!

   Jag har själv lånat ut pengarna via mitt aktiebolag, inga problem. Då beskattas räntan/vinsten som ”inkomst av kapital”.

   Mvh VKI

 6. Hej!

  Då har jag fått 20K investerat i 42 olika lån. Det kommer enligt planen ge mig 362:- tillbaka per månad.

  Även jag har investerat via mitt AB och har allt i Autoinvestkontot. Tyckte det kändes bäst dels med kreditförlustfonden som täcker upp vid utebliven återbetalning, man missar räntan men får tillbaks investerat kapital. Jag har även aktiverat återinvesteringsfunktionen så pengarna som kommer tillbaka placeras automatiskt i nya lån så ränta på ränteeffekten kan starta.

  Detta blir väldigt spännande. Fungerar detta så som jag hoppas så är jag beredd att gå in mycket tyngre om något år.

  • västkustinvesteraren Reply

   Kul att du är igång!

   Jag har också planer på att gå in med ytterligare kapital i framtiden om allt flyter på. Men jag nöjer mig tillsvidare som en sorts ”bevakningspost”.

   Lycka till med investeringarna och tack för att du delar med dig! 🙂

   Mvh VKI

Write A Comment