Jag är nyss hemkommen från en veckans utlandssemester och resans läsning handlade givetvis om ekonomi och aktier. Boken The Small Cap Investor (jag köpte min bok för 179kr på Bokus.se - länk till boken! adlink) är skriven av Ian Wyatt och var fantastiskt bra. Jag sätter en stark rekommendation för er som söker nytt material för att utveckla och förbättra era investeringar! 

Författaren av The small cap Investor , Ian Wyatt, är en entreprenör och småbolagsinvesterare. Wyatt har bl.a. grundat bolaget Business Financial Publishing som 2008 blev nominerade till 185:e plats på Inc. Magazines lista över Amerikas 500 snabbast växande privatägda bolag.

Han pratar även i boken om hans site smallcapinvestor.com, men den verkar inte vara aktiv längre vad jag kan se.

The small cap Investor innehåller allt från Wyatts egna investeringar, hans misstag/lärdomar och vilka nyckeltal du bör titta på när du investerar i småbolag. Jag tycker att bokens kapitlar talar sitt tydliga språk:

Kapitel 1 - Start small, finish big. Discovery big profits in small-cap stocks
Kapitel 2 - Big ideas for big profits
Kapitel 3 - Finding great small-cap stocks
Kapitel 4 - Understanding and evaluating financial statements
Kapitel 5 - Financial projections and valuations
Kapitel 6 - Taking the mystery out of technical analysis and trading for Quick profits
Kapitel 7 - Trading strategies for successfully buying and selling
Kapitel 8 - Portfolio diversification and allocation
Kapitel 9 - Buy small Caps to grow your portfolio

Jag som bl.a. förvaltar en Tillväxtportfölj, gillar att titta på småbolag då det oftast är här det går att hitta den kraftigaste tillväxten. Enligt Wyatt så definierar han storleken på ett bolag genom totala börsvärdet:

Micro cap: 0-0,5 miljoner dollar
Small cap: 0,5-2 miljarder dollar
Mid cap: 2-10 miljarder dollar
Large cap: 10 + miljarder dollar

Jag rekommenderar boken för alla som vill lära sig mer om investeringar i småbolag. Boken är skriven på engelska men är innehåller mycket lättläst finansengelska.

Vill du få mer inspiration för att hitta rätt bland finanslitteraturen? Min andra site Aktiefeed.se har numera listat 53st  finansböcker och de är dessutom är uppdelade i olika kategorier!
Besök Aktiefeeds bibliotek!

Samarbetslänk till Bokus

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

1 Comment

  1. Pingback: Boktips: The Small-Cap Investor - AKTIEFEED

Write A Comment