Kladdar här ner ett par snabba tankar angående insiderförsäljningen som skedde igår. Det såldes 2 miljoner aktier och det var storägarna Optimizer Invest, Aveny Ltd och Pixel Wizard som sålde aktierna. 

Pixel Wizard och Aveny Ltd är två bolag som ägs utav Emil Thidell och Erik Bergman, båda grundarna till Catena Media. Vad jag kan förstå så har ingen av dessa särskilt mycket inflytande för att kunna påverka bolaget längre och jag förstår att man inte vill ha större delen (spekulation) av sitt totala kapital i ett bolag som man inte har chans att påverka.

Optimizer Invest har ett nytt projekt på gång som enligt ägarna växer tvåsiffrigt månad till månad och jag gissar (återigen spekulation) att de använder Catena Media-pengarna till nya satsningen som heter Investoo. Investoo fungerar på samma sätt som Catena Media men riktar sig mot finans/aktiemäklare istället för bettingbolag.

Alla tre bolagen/personerna är fortfarande storägare i Catena Media.

Köpare? Än så länge oklart, men VD Robert Andersson ska ha köpt aktier för 300 000kr vilket givetvis är positivt (Källa: Placera ) även om det inte är ett stort köp. Det innebär förmodligen också att inga nya stora förvärv lär offentliggöras på ett bra tag. Dåligt insatt när det kommer till regler här, men ni får gärna komma med input i kommentarsfältet här nedanför!

I övrigt släpptes igår även trevliga nyheter: Catena Media förnyar och expanderar sitt produktsortiment 

Inlägget blev kort och spretigt, men nu är det hög tid att ta tag i jobbet...
Disclaimer: Jag har idag köpt på mig ytterligare ett knippe aktier i Catena Media.

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Ad
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

3 Comments

  1. Pingback: Catena Media – tankar om insiderförsäljningarna - AKTIEFEED

  2. ”jag förstår att man inte vill ha större delen (spekulation) av sitt totala kapital i ett bolag som man inte har chans att påverka.”

    Fast det är ju precis det som de har….även efter försäljningarna. De har bara sålt 12% av sitt innehav.

    • västkustinvesteraren Reply

      Absolut. Men jag har full förståelse för att de väljer att sälja av en del också! Jag hade själv gjort det 🙂

Write A Comment