Idag kom det upp ett nytt investeringsprojekt på Tessin.se. Jag var snabb med att reservera andelar (ej bindande) så fort jag fick mailutskicket. Bara några minuter efter att jag fått mailet så var runt 30% reserverat och nu i skrivande stund är 93% reserverat av 218 olika investerare.

Projektet har en löptid på 11-18 månader och en förväntad årsavkastning på 11%.

Eftersom det är förbjudet att marknadsföra nyemissioner i onoterade bolag så får jag inte skriva mer om mina tankar och åsikter, däremot går det att läsa mer om projektet här! 

Eftersom jag själv inte har hunnit läsa på om prospektet ännu så ska jag försöka göra det ikväll eller under morgondagen innan jag tar beslut om det är något för mig.

Korta reflektioner:

Positivt: Kort löptid och hög förväntad avkastning.
Negativt: Minsta investering högre än jag från början hade tänkt mig

Dagens tips blir alltså:
Vill du reservera andelar i projektet så går det utmärkt utan att binda sig till någon vidare investering. Däremot får du ett par dagar på dig att läsa på och bestämma dig utan stressen att prospektet ska bli fullt!
Läs mer och reservera andelar hos Tessin.se!


 

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

4 Comments

  • västkustinvesteraren Reply

   Hej Foxhowl,
   flera projekt under 2016 har varit 20 000kr. Jag tänker att jag hellre sprider ut mina investeringar på 3st x 20 000kr för att sprida risken än ett lån på 50 000kr…
   Men ska försöka få tid att läsa prospektet ikväll eller under morgondagen.

   Har du testat Tessin? 🙂

   Mvh VKI

  • västkustinvesteraren Reply

   Hej OJ!

   Disclaimern som ligger under alla mina inlägg lyder:

   ”Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er! ”

   God Jul & Gott nytt år! 🙂
   Mvh VKI

Write A Comment