Dagens debatt mellan Claes Hemberg (Avanza Bank) och Ulla Andersson (Ekonomisk politisk talesperson Vänsterpartiet) hettade till i Sveriges Radio:

 

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Ad
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

2 Comments

  1. Pingback: Debatt mellan Claes Hemberg & Ulla Andersson - AKTIEFEED

  2. Typiskt att vänstern ska börja debattera moral. ”Moral makes bad policy” brukar man ju säga.

    Det är problemet med sakfrågor, högern har oftast en tendens att påpeka att något är oeffektivt eller fundamentalt fel, då blir det väldigt enkelt att vinna debatten med moralkortet. Fattiga barnsköterskor, bidrag, klyftor och fördelningspolitik vinner alltid över 37kr/år på 50000. Speciellt när majoriteten av befolkningen skulle behöva läsa personlig såväl som företagsekonomi.

    Skulle vara bättre att illustrera varför kapitalskatten är fel med ett exempel så att befolkningen själva får avgöra om skatten i sig är rättfärdigad eller ej. Skulle Claes istället sagt något som:
    ”Tänk dig två personer, person A och person B. Båda har 0 kronor, båda börjar jobba på samma jobb och lön. Person A sparar 30% av sina inkomster medans person B inte sparar något. Med tiden så kommer person A blir väldigt rik medans person B fortfarande har 0 kr i slutet av varje månad. Med eran skatt på sparande så kommer kapital att förflyttas från person A till person B, när båda har haft exakt samma förutsättningar i livet. Person B har alltså kunnat konsumera mer än person A, som har varit ansvarsfull. Skatten uppmuntrar alltså konsumtion, vilket dessutom är dåligt för miljön”.
    Sen för att toppa av det hela så ska helst person A vara en ensamstående mamma med utländskt ursprung och person B ska vara en medelålders vit man, för sånt är tydligen viktigt i deras politik.

Write A Comment