Letar du stabila utdelningsaktier? Då kanske bolagen som ingår i Dividend Champions är någonting för dig. Direktavkastningen är oftast inte den högsta på börsen, men bolagen har höjt utdelningarna minst 25 år i rad!

Vad innebär Dividend Champions listan?

Dividend Champions är bolag som har höjt utdelningen minst 25 år i rad. Till skillnad från den klassiska listan Dividend Aristocrats så behöver inte Dividend Champions ingå i amerikanska indexet S&P 500.
Listan över Dividend Champions är mycket längre än listan för Dividend Aristocrats eftersom det finns många fler bolag att välja mellan. Dividend Champions skall innehålla alla amerikanska bolag som har höjt sina utdelningar minst 25 år i rad, oavsett storlek på bolag.

 • Bolag som har höjt utdelningen i minst 25 år i rad
 • Amerikanska bolag, behöver ej ingå i S&P 500
 • Bolag kan kvala in utan storlekskriterier
 • Listan av Dividend Champions är skapad av Dave Fish, författare till boken Get rich with Dividends
 • Listan kallas även ofta för ”The U.S. Dividend Champions list” då samma lista finns i andra länder också
 • Handla Amerikanska aktier för $1,00 eller 0,25% hos Avanza!

 

dividend champions

 

Informationen om Dividend Champions är hämtad från hemsidan DRIP investing. Jag har fört in alla kurser m.m. manuellt, därför varnar jag er om att listan kan innehålla fel. Gör alltid din egen analys!

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

5 Comments

 1. Pingback: Dividend Champions – Alla bolag

 2. Hej, och tack för nyttig info. Emellertid behöver jag fråga dig om listan, där direktavkastning anges. Har jag missförstått den du länkar till(excelfilen), då siffrorna är annorlunda i många fall? T.ex, i listan anges Emersons direktavkastning till 4,46%, medan sidan du länkar till anger 3,61% dividend yield. Nåt jag fått om bakfoten här? Liknande differenser ser jag i andra aktier också.

  • västkustinvesteraren Reply

   4,46% låter högt, det har du rätt i. Tack för feedbacken, ska titta på vad som kan ha gått fel när jag kommer hem från jobbet! 🙂

   Mvh VKI

 3. Nyttig sammanställning men kollade upp American Water och de har inte 61 år med höjd utdelning – de har en historik av god utdelning men pendlar stabilt med viss variation mellan goda och normala år. Får det inte heller till mer än 2,3 procent ((4*0,224=0,896)/38,89). Intressant aktie i övrigt.

  • västkustinvesteraren Reply

   Tack för feedback!
   Jag kollade upp AMK nu och ser att du har helt rätt. Så fel det kan bli när man hämtar data från en hemsida utan att kolla runt för att säkerhetsställa med andra källor.

   Direktivkastningarna har blivit fel då det verkar som att utdelningssummorna har hoppat runt i dokumentet. Har en varningstext om detta ovanför bolagen…

   Ska titta på en lösning! 🙂

   Mvh VKI

Write A Comment