Jag har idag köpt aktier i två bolag i Privata aktieportföljen, Evolution Gaming och Louis Vouitton Moët Hennessy. Båda bolagen är innehav sedan tidigare och dessa köp innebar en liten ökning i båda bolagen.

Både Evolution Gaming och LVMH är marknadsledande och ”kungar” på det bolagen gör, även om det är helt olika marknader. Jag äger även båda bolagen via mitt företag, vilket borde visa på hur starkt jag gillar företagens affärsidéer.

Privata aktieportföljen består av följande bolag:

1. Activision Blizzard
2. Alphabet
3. Apple
4. Berkshire Hathaway
5. Brookfield Asset Management
6. Castellum
7. Evolution Gaming
8. Investor
9. Kinnevik
10. Kopparbergs
11. Latour
12. Louis Vouitton Moët Hennessey
13. SEB
14. Skanska B
15. Starbucks

De förändringar som ligger närmast till att möjligtvis ske framöver:

  • Finslipa, printa ut och sätta upp investeringsregler som ska följas. Inte bara fungera som lösa riktlinjer. Ett dedikerat inlägg till dessa regler kommer inom en snar framtid.
  • Minska innehavet i Latour –  gått starkt under 2017 och står nu för nästan 9% av portföljen och handlas till ca 24% premie (se alla investmentbolag substansvärde). Tittar man på de senaste tre årens medelvärde när det kommer till Latours substansvärde så har det legat på +-0% mellan premie och rabatt. Alltså är bolaget just nu väldigt dyrt sett till substansvärdet.
  • Öka portföljens totala exponering mot Svenska börsen –  just nu är uppdelningen: Sverige 51%, Utländska 43% och Likvider 6%. Kanske släppa Activision Blizzard efter en trevlig resa på totalt +57%? Har fortfarande en stor position mot bolaget i Företagets Tillväxtportfölj som jag inte planerar att sälja.
  • Sälja ut sista skvätten av Kopparbergs – fint bolag, bra produkter och en stark marknadsposition. Bolaget står just nu för 2,83% av portföljen och jag är inte intresserad av att öka. Varför ska jag då äga bolaget? Ingen djupare analys utan mer feeling.
  • Fortsätta att bygga positionen i Skanska – målstorlek på cirka 7-8%.
  • Fortsätta bygga positionen i Louis Vuitton Moët Hennessy – målstorlek på cirka 7-8%.
  • Inte öka innehaven i Investor, Alphabet och Apple. Låt dessa krympa procentuellt av portföljen genom öka i andra innehav genom månadsspar.
  • Fortsätter börsen lika starkt uppåt som senaste tiden så är det möjligt att jag börjar bygga kassa med månadssparet istället för att köpa aktier.

När det kommer till Företagets portföljer är kassaflödet och vinsten i verksamheten högre än summan som spenderas på aktier varje månad. Därav byggs det just nu kassa ”automatiskt”. Just nu strax över 50% likvid.

Nu är det dags att heja fram Sverige och hålla tummarna för att förlusten blir max 6 mål ikväll…
Hur ser era planer ut inför höst/vinter på börsen?

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

2 Comments

  1. Pingback: Framtida utsikter och planer för Privata aktieportföljen - AKTIEFEED

  2. Har själv kikat lite på Latour och tycker att bolaget hade passat väl in i min egna portfölj. Däremot är det som du skriver lite tråkigt att bolaget handlas till så hög premie. Dock vill jag påpeka att det inte alltid är negativt att handla ett bolag till premie i stället för rabatt.

Write A Comment