Idag föll bolagets aktie med strax över -10% under dagen för att sedan repa sig ett par procent. Det påverkar givetvis portföljen för dagen men fallet sker genom ca fem transaktioner på börsen. Dagens omsättning ligger på otroligt låga 30 000kr och därför är fallet ingenting häpnadsväckande direkt.

Tourn International är enligt mig ett mycket spännande bolag och jag är cirka 2 veckor från att testa tjänsten skarpt genom vårt nya bolag. Jag har tidigare skrivit om att deras "Bloggkampanjer" är tråkiga och bör inte intressera den stora skaran av bloggare som jag gissa på är kvinnor i 15-30 årsåldern. Skulle jag se en förbättring på dessa kampanjer, som verkar vara inriktade mot mindre (inte yngre) influencers, så skulle mitt intresse för bolaget öka markant i investeringssynpunkt.

Däremot fortsätter dem att skapa attraktiva premiumkampanjer tillsammans med deras stora influencers. Exempel på dessa är Kenza, Bianca Ingrosso, Carolina Gynning, Hanna Graaf och Alexandra Bring. Jag har inte hittat några siffror eller information om hur marginalerna ser ut när det kommer till premiumkampanjer men ser med spänning fram emot Q3 rapporten där VD har flaggat för att när han i Q2 rapporten kommenterar;
"Första halvåret av 2017 är nu förbi och vi är nöjda med både resultatet och det vi åstadkommit. Intäkterna är cirka fyra gånger mer i jämförelse med föregående år, något som vi kommer försöka hålla eller öka under nästa halvår," 

Tourn International utgör, efter dagens köp, 13,2% av Företagets Tillväxtportfölj. Därmed är bolaget portföljens fjärde största innehav efter Catena Media, Evolution Gaming och Alphabet Inc.

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Ad
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

1 Comment

  1. Pingback: Fyllt på i bolaget efter dagens nedgång på -10% - AKTIEFEED

Write A Comment