Jag har gjort en mycket simpel jämförelse mellan olika investmentbolag och deras historiska prestationer kursmässigt. Näst intill alla har överpresterat OMXS30, men framförallt Ratos har haft mycket stora besvär.

Vilket Investmentbolag är er favorit? Om ni hade hade varit tvungna att placera hela ert sparkapital i ett enda investmentbolag, vilket hade det då blivit?

Klicka på bolagens namn för att läsa mer!

Investmentbolagen som är med i jämförelsen:

investmentbolag-tips

 

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

7 Comments

  • västkustinvesteraren Reply

   Beklagar… Du får skriva till Avanza och be dem göra något åt det 😉

 1. Vilket investmentbolag tror du kommer väga tyngst i din egen portfölj om några år?

  I övrigt vill jag tacka för intressanta inlägg! En liten tanke: din hemsida är jättesnygg men den har blivit allt långsammare på att ladda sidor, det kan ta många sekunder att komma in på en sida. Dina inlägg är fortfarande värt väntan, men det är lite frustrerande 🙂

  //Humankapitalisten

  • västkustinvesteraren Reply

   Tack för komplimang och feedback!
   Jag är mycket väl medveten om detta och jag har försökt ta tag i det flera gånger, men vet inte riktigt vad jag ska göra. Numera, sen cirka 4-5 månader tillbaka, så använder jag bara lågupplösta bilder i inläggen. Jag vet inte om de gamla bilderna i inlägg som gjordes för ett år sedan fortfarande drar ner speeden?

   Jag tror Investor kommer att väga tyngst, möjligtvis Latour.
   Vad har du själv för favorit? 🙂

   Mvh VKI

   • Jag är själv ny på hemsidor så jag har tyvärr inte heller något bra svar på lösning. Hoppas att du knäcker nöten, annars får jag helt enkelt ha lite mer tålamod 🙂

    Min favorit och enda investmentbolag i portföljen är Investor. Jag gillar så gott som samtliga pjäser i deras artilleri med undantag för Ericsson och Electrolux. Har spanat in samtliga andra större svenska investmentbolag och även om det finns mycket kompetens där så har jag inte fastnat för någon av portföljuppsättningarna.

    Fortsatt lycka till med investeringar, företag och bloggande!

    //Humankapitalisten

 2. Har aldrig förstått varför inte aktiegrafer kan visa den totala avkastningen?

  En jämförelse blir annars väldigt missvisande över en längre tid.

Write A Comment