Detta inlägg är inte sponsrat. 
Inlägget är en del av min löpande Tessin-recension. Läs mer om den här!

Då var man tillbaka på jobbet efter en långhelg bestående av familjetid och alldeles för mycket mat. Jag har fått tittat på det senaste projektet som Tessin.se erbjuder på sin site och jag väljer att avstå.

Egentligen så är det mest på grund av att minsta investering är 50 000kr och jag vill hellre investera 20 000 kr i tre olika projekt för att få lite diversifiering om något projekt inte skulle gå som det är tänkt.

Annars tycker jag (de snabba och förenklade) värdena för projektet ser lockande ut:

 • Årsavkastning på 11% – utbetalningar sker genom preferensaktier (Äger du då preferensaktierna via bolag så ska detta vara skattefritt enligt Tessins kundtjänst:

  ”Hej,
  Tack för ditt meddelande. 
  Bolagsskatten påverkar inte utdelningen och generellt är det skattefritt för utdelning via AB. 
  För privatpersoner bosatta i Sverige ligger dock skatten för onoterade preferensaktier på 25%.
  Skattefrågor är generellt något som förändras ofta med tiden och vi är restriktiva med att förändringar kan se. Därför är det alltid bra att ändå höra med Skatteverket om vad som gäller i 
  ditt specifika fall.
  Önskar dig en fortsatt bra dag,
  Med vänliga hälsningar,
  ——- —————- 
  Kundtjänstansvarig”

 • Löptiden för investeringen är endast  11-18 månader och en exit kommer att ske mellan 30e november 2017 och 20 juni 2018. Givetvis först när bolaget har inlöst preferensaktierna samt utbetalt lösenbeloppet.

Emissionskursen på preferensaktierna är 400kr/aktie och en minsta post på 125st måste tecknas. Teckningsperioden öppnar idag (!) 27e december 2016 och stänger 3e januari 2017. Eftersom man inte får marknadsföra nyemissioner av onoterade preferensaktier så får jag lugna mig här och be er att läsa mer om projektet här på Tessins hemsida om ni är intresserade!

Jag fortsätter att jaga vidare efter min första investering hos Tessin.se. Jag tycker att tjänsten och upplägget är mycket lockande tillsammans med hög förväntad avkastning 9-13% och korta löptider.
Läs gärna mer om hur det fungerar att investera i fastigheter via Tessin.se!

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

Write A Comment