...............

............... > SE MINA AKTIEPORTFÖLJER LÄNGST NER PÅ SIDAN! <
FÖLJ MINA INVESTERINGAR:

Detta ”projekt” och alla dess inlägg är inte sponsrat av Lendify, alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Se mitt Lendify – projekt som en recension av crowdfundingtjänsten.

Läs mer och öppna ett konto hos Lendify!

Välkommen till min Lendify-portfölj! Lendify är en marknadsplats för lån mellan privatpersoner. Det innebär att personer som söker avkastning på sitt kapital kan låna ut dettaa till andra privatpersoner med god ekonomi. På så sätt kan man bygga sin egen lilla bank och få en härlig ränta-på-ränta effekt på sina sparade pengar!
Jag har smygstartat med att föra över 10 000 SEK till mitt konto i crowdlending-plattformen Lendify.se. Tanken är att redovisa för er exakt in i minsta detalj hur allt runtom tjänsten och investeringen fungerar. I listan nedanför kommer ni alltid att hitta de senaste blogginläggen om hur allt fungerar, den löpande avkastningen genom ränte- och amorteringsutbetalningar och mina tankar om tjänsten. Ni kommer alltså att få följa min ränta på ränta-jakt genom ett nytt spännande alternativ till att investera på börsen!

Mina senaste inlägg i projektet ”Lendify-portföljen”:

Lendify – crowdlending till privatpersoner med god ekonomi

Lendify är en marknadsplats för lån mellan privatpersoner.Tack vare Lendifys digitala plattform så krävs färre mellanhänder och det tjänar både långivare och låntagare på. Resultatet blir att låntagare får en lägre ränta än hos storbankerna och långivarna får en avsevärt mycket bättre avkastning på sina sparpengar!

Lendify – Min investering hos Lendify

lendify-skatt-investera

Förväntad avkastning fram till pensionen om jag låter Lendify återinvestera min ursprungliga investering på 10 000kr. (Grafen är från z2036 sparkalkylator)

Som jag skrivit om här ovanför så är det min första överföring på 10 000 SEK via mitt aktiebolag som ska investeras. Denna summa har jag valt att sprida på en portfölj av olika lån. Jag valde att göra detta manuellt , men det finns en funktion som heter: Lendify Autoinvest. Väljer ni Lendify Autoinvest så kan ni välja att pengarna automatiskt ska investeras i en bred diversifierad portfölj av olika lån för att sprida riskerna. I exemplet här ovanför har jag räknat på att att Lendify ska investera pengarna på 10 år. Det innebär att den förväntade årsavkastning ligger runt 8,20%. Lendify återinvesterar de månatliga ränte- och amorteringsinkomsterna löpande för att nå maximal ränta på ränta-effekt (om du vill). Jag tycker personligen att Crowdfunding och Crowdlending är två mycket spännande fenomen. Därför bestämde jag mig för att dra igång detta projekt. Fungerar allt som det ska så kanske jag väljer att öka min investering i framtiden.
Om den förväntade avkastningen teoretiskt skulle hålla hela vägen fram till min pension och om jag inte skulle investera en enda krona (förutom återinvesteringen av ränta och amortering) så skulle jag de 10 000kr innebära:

  • Ett värde av cirka 100 000kr
  • En avkastning på cirka 1000%
  • Årliga ränteutbetalningar på 8500 SEK

Det bästa av allt är att grafen ovanför endast visar att jag återinvesterar räntan som kommer in på kontot. Skulle jag även slänga på ett månadssparande (se grafen nedanför) så skjuter staplarna i höjden! Än så länge så vet jag inte hur amorteringarna kommer så ut, men jag kommer uppdatera denna sidan löpande.

Läs mer och öppna ett konto hos Lendify!

Skulle jag dessutom månadsspara 5000 kr i Lendify – portföljen så skulle den teoretiskt förväntade avkastningen att bli kittlande hög:

lendify-skatt-investera

Som ni ser så skulle jag vara mångmiljonär redan som ”ung” och få ett trevligt cashflow med månatliga utbetalningar på 60 000-70 000 SEK vid pensionen. Kittlande… eller hur!?

Givetvis är detta endast räknat på den förväntade avkastningen. Historisk avkastning garanterar inte att den framtida blir densamma. Men man får verkligen en tankeställare på hur viktigt det är med både månadssparandet och förvaltningen/avkastningen på sparkapitalet.

Exempel på ett lån hos Lendify:

lan-exempel-lendify

Här ovanför kan ni se ett exempel på vad jag som investerare (långivare) kan se om personerna som ansöker om lån. Detta är givetvis en trevlig information att få innan jag lånar ut mina pengar.

Lendify fördelar

Vad är då fördelarna när det kommer till att investera hos Lendify?
Du slipper exponera dig mot den skakiga börs som vi har haft senaste året och kan ändå nå en förväntad avkastning på 8,20%. Utbetalningar sker varje månad i form av ränta och amortering, detta gör att du får ett mycket trevligt jämnt cashflow i portföljen. Jämförbart med en ”Utdelningsportfölj” på aktiemarknaden.
Dessutom gör du andra med-människor en tjänst genom att låna ut dina pengar till lägre ränta än vad de traditionella bankerna oftast gör.

Lendify nackdelar och risker

Det uppenbara nackdelarna och riskerna är givetvis att låntagarna inte betalar av sina lån och räntekostnader fullt ut. För att säkra upp det hela så rekommenderar jag att investera med hjälp av Lendifys autoinvest-funktion. Det innebär bland annat att Lendifys Kreditförlustfond kickar in vid uteblivna betalningar. Kreditförlustfonden täcker utebliven amortering tills det att ditt nominella belopp är återbetalat, dock täcker det ej den uteblivna räntan. Läs mer om Lendify Kreditfond!
Kreditförlustfonden motsvarar inte den statliga insättningsgarantin.
Det går inte att investera genom ett ISK eller en KF vilket gör att det tillkommer skatt på 30% på all intjänad ränta.

Förstärkt skydd för Lendifys långivare via samarbete med Lindorff

Vi är mycket glada över att tillkännage att vi tecknat avtal med Lindorff för att ytterligare skapa trygghet för våra långivare. Under de kommande månaderna kommer Lendify och Lindorff tillsammans bygga upp kunskap och processer som säkerställer att Lindorff kan reglera skuldförhållanden om något skulle hända Lendify som plattform.

”Jag är väldigt glad över att ha detta på plats! Samarbetet med Lindorff är en del i det viktiga arbetet med att skapa förtroende gentemot långivarna. Om Lendify inte skulle kunna driva verksamheten vidare så kan Lindorff ta över hanteringen av lånen, ” säger Erika Eliasson, IR-ansvarig hos Lendify.

Läs mer och öppna ett konto hos Lendify!

Varför investerar jag i Lendify när jag tror att börsen kanske kan slå avkastningen på både kort och lång sikt? Jag ser på detta som ett projekt. Lendify-projektet. Jag har sett hur många ifrågasätter alternativa investeringar som Lendify, Tessin och onoterade investeringar via Pepins. Därför vill jag testa dessa nya investeringslag för att utvärdera funktionalitet och effektivitet för mig själv och er läsare.


Lendify har tillstånd från finansinspektionen.

 

Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!
...............