Inlägget är skrivet i torsdags men såg nu att jag missat att publicera det. Bolagslänkarna är samarbetslänkar till Avanza.

Idag valde jag att ta hem vinsten i Avensia och sålde därmed det sista av innehavet i Företagets Tillväxtportfölj. Avkastningen landade på cirka 50%, tack för det!

Kapitalet använde jag till att ta en första position i Storytel som jag har hintat om ett par gånger att jag är sugen på. Det innebär att jag får in ännu ett bolag som står på en grund av abonnemangsintäkter. Liknande affärsmodeller med rena abbonemangsintäkter i portföljen; Shopify och Fortnox. Sedan har givetvis flera av mina andra innehav återkommande intäkter i liknande modeller så som t.ex. Evolution Gaming.

Jag valde även att ta en liten första post i Evolution Gaming i Privata Aktieportföljen (äger sedan innan bolaget i Företagets Tillväxtportfölj). Än så länge endast ca 3% av totala portföljen.

Igår släppte Citron Research en artikel, med tillhörande videoklipp, där de sågar Shopify vid fotknölarna och kallar bolaget för scam och pyramidspel. Länk till artikel på citronresearch.com (Ja, deras hemsida ser ut som just något inom scam som försöker lura på folk något). Aktien föll tvåsiffrigt och fortsätter att falla idag i skrivande stund.
Se videoklippet här nedanför:

Citron Research har släppt liknande rapporter innan och har givetvis en position i marknaden mot bolaget, i detta fall har dom med största sannolikhet kortat Shopify innan rapporten släpptes. Dessutom sätter de en riktkurs på $60, cirka halva kursen(!). Se videoklippet här nedanför:
Jag är både aktieägare och användare av Shopifys tjänster och är mycket nöjd.

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

1 Comment

  1. Pingback: Nytt bolag i Företagets Tillväxtportfölj! - AKTIEFEED

Write A Comment