Jag har skrivit ett par inlägg om mitt senaste innehav Tourn International tidigare (Läs min presentation om bolaget!) .

Jag har tidigare även nämnt att jag är registrerad hos Tourn både som annonsör och social influencer. Detta gör att jag kan se tjänsten från två olika sidor. När jag idag signade in som en social influencer och kan se utbudet av bloggkampanjer så finns det totalt 22st kampanjer att välja mellan. Jag skulle vilja påstå att alla är riktigt "osexiga" för den stora massan av bloggare (spekulerar att mest aktiva bloggar hittas mellan åldrarna för 16-30 år och att majoriteten är kvinnor). Klistrar in ett par av kampanjerna här nedanför:

tourn international

Däremot finns det olika slags kampanjer. De ni ser i bilderna ovanför är så kallade "Sponsrade produktrecensioner" där influencern skriver om bolaget/produkten och får en fast ersättning för det. Men Tourn International erbjuder även en tjänst som kallas för Klickkampanjer och här hittar vi desto trevligare varumärken för bloggare. Denna tjänst går ut på att en bloggare skriver om bolaget eller tipsar om ett par speciella produkter, kanske någon extra bra matchning när det kommer till outfit eller inredning. De länkar sedan med hjälp av en spårbar länk och får ersättning för varje klick som genereras. Se exempel nedanför:

tourn international kampanjer

Med en ersättning på 0,50-1,50 kr per klick så blir det svårt att komma upp i några större summor för bloggare med ett fåtal tusen läsare i månaden. Samtidigt så finns det stor potential för de som är uppe på över ett par tusen läsare per inlägg. Skulle jag vara modebloggare och dagligen skriva om olika outfits så skulle jag därmed kunna länka alla bilder till de olika e-handelsbutikerna och därmed få ersättning för flera klick om läsarna är intresserade av hela eller stora delar av outfiten (t.ex. ett klick för jeansen, ett för skjortan och ett för skorna). 

Tourn International erbjuder även en tredje tjänst som de kallar för Tourn Wave och kan t.ex. se ut såhär:

tourn wave kampanjer

Tourn Wave fungerar lite på samma sätt som hos i klickkampanjerna ovanför. Du postar en bild och skriver om en produkt med vissa punkter som måste vara med (se exemplet ovanför), sedan länkar du från din instagramprofil. Det är en lösning som gör att man kan gå runt Instagrams begränsning när det gäller länkar i inlägg. I detta fallet får influencern 3,60 kr per klick i ersättning.

Sammanfattning

Jag har fortsatt stort förtroende för tjänsten, men sätter ett stort frågetecken på varför det inte erbjuds fler tilltalande "Sponsrade produktrecensioner". Utdbudet av klickkampanjer tycker jag känns bra även oms et alltid finns mer att önska. Tourn Wave (Instagram) bör ha en fantastisk tid framför sig, men tyvärr återfinns endast en kampanj där för tillfället, åtminstone som jag kan se. Mitt registrerade instagramkonto har dock endast 460st följare och det kan vara så att jag inte får se alla kampanjer då jag har så pass få följare?

Ytterligare en negativ aspekt, som jag hoppas att det kommer en lösning på snart, är att Tourn International endast erbjuder influencers utbetalningar i lön. Många av dagens bloggare har egna företag och har i många lägen fördelar med att kunna få in pengarna i bolaget för att använda till att t.ex. få bloggen att växa istället för att skatta ut pengarna privat direkt.

En hel del negativa tankar i detta blogginlägget, men det behövs det med för att hålla fötterna på jorden. Jag är fortsatt lång i Tourn International och bolaget står just nu för 11,4% av Företagets Tillväxtportfölj.

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Ad
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

Write A Comment