Nyss hemkommen från en fantastisk resa i Grekland där vi hyrde ett stort hus tillsammans med vänner. Trots upp mot 30-35 grader och strålande sol så kunde jag inte låta bli att påta lite i portföljerna.

Företagets Trygghetsportfölj

Genom det vanliga månadssparet så har jag 10 000 kr att handla för och jag valde att fylla på i Starbucks och Skanska. Båda två har tappat kraftigt den senaste tiden och Starbucks bl.a. backade strax under -7% vid rapportsläppet för Q2 och totalt ca -14% sedan ATH i början av Juni.  Starbucks ägs i Trygghetsportföljen som även är skapad för att vara mycket långsiktig och innehaven ska bestå av stora stabila bolag. Det är precis vad Starbucks är och även kommer att vara framåt. Det finns en mycket bra artikel som är skriven av Fortune om Starbucks Q2 att läsa här!

Likaså ökade jag på innehavet en aning i Skanska då bolagets aktie har kommit ner ca -20% från sitt ATH i februari. Skanska handlas nu till P/E 14.94 och ger en direktavkastning på förmodligen (vid bibehållen utdelning) minst 4,51%. Precis som Starbucks så ägs Skanska i Trygghetsportföljen och det innebär  att investeringen är gjord med lång tidshorisont.

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Samarbetsänkar & Investeringstips:
Pepins.se - Investera i onoterade tillväxtbolag!
Tessin.se - Investera i fastigheter!
Lendify.se - Bygg din bankverksamhet genom att låna ut pengar till andra!
Aktieinspiration.se - Aktietips & temalistor!
Aktiefeed.se - Alla aktiebloggar samlade på en plats!
Investmentbolag.net - Alla investmentbolag samlade på en plats!
Indexfonder.info - Information och fakta om indexfonder!
Disclaimer: Tänk på att alltid göra din egen analys innan du investerar dina surt förvärvade pengar någonstans. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i den samma. Jag får aldrig betalt för att skriva någonting på bloggen. Alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Däremot använder jag ibland affiliatelänkar på siten och får därför i vissa fall ersättning om ni registrerar ett konto via mina länkar. Tycker du inte att jag gör ett bra jobb med bloggen och inte borde få någon ersättning? Då kan du enkelt låta bli att använda dig av länkarna och istället googla fram det du vill läsa mer av. Lycka till och avkastning på er!

Write A Comment