LOADING

Type to search

11 stycken transaktioner under veckan som har gått

Share

Under veckan som har gått så har jag fortsatt transformera Företagets portflöjer åt det hållet jag vill ha dom. Det har inneburit hela 11 stycken transaktioner under veckan. Dessa redovisar jag här nedanför:

Tillväxtportföljen:

– Minskat i Shopify
– Köpt Amazon.com
– Minskat i Activision Blizzard
– Minskat i Evolution Gaming
– Köpt Alibaba Group

Jag har inte minskat i något bolag för att jag inte tror på deras affärsidé eller bolaget. Försäljningen har enbart varit för att finansiera köpen av Amazon och Alibaba. Evolution Gaming hade växt till sig en stor del av portföljen tack vare en fantastisk avkastning. Dessutom äger jag även Evolution Gaming i Privata aktieportföljen. Näst på tur att åka ur portföljen för att ge plats ser ut att bli Tourn International. Tillväxtportföljen ligger för tillfället 100% fullinvesterad och om sista flytten av Facebook ska finansieras så ser det ut att bli Tourn som får gå… återstår att se när jag väl har bestämt mig.

Trygghetsportföljen:

  • Sålt Alibaba group
  • Sålt Starbucks
  • Sålt Amazon
  • Köpt Skanska
  • Köpt SEB
  • Ökat i Latour
  • Ökat i Kinnevik

Ökat innehaven i investmentbolagen då de tidigare haft en liten del i portföljen. Även tagit in SEB och Skanska som jag sedan tidigare äger även i Privata aktieportföljen. Dessa nya innehav bidrar med fina direktavkastningar på 6,90% respektive 4,90%. Som tankarna går just nu så ska även Facebook flyttas över eller åtminstone säljas av från Trygghetsportföljen. Det är möjligtvis så att jag tackar för +11% avkastning och avvaktar vid sidlinjen för att se hur intäkter och lönsamheten kan påverkas av GDPR och allt annat som hänger över bolaget just nu.

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *