LOADING

Type to search

12 st olika köp genomförda – hemma efter 2 veckors semester…

Share

Nu var det 15 dagar sedan senaste inlägget publicerades här på bloggen. För er som har missat det så har jag varit nere i Frankrike och “hejat fram” vårt blågula landslag. Fotbollsmässigt gick det riktigt kasst, men semestermässigt och ur supporterprestationens synvinkel så var det fantastiskt!

Börsen har varit volatil dessa två veckor med en kraftig nedgång första veckan och sedan repade den sig veckan som var. Detta har bidragit till att ett par köp har trillat igenom:

Privata aktieportföljen

Antal / Bolag / Köpkurs

Total köpsumma: 5332,00kr

Företagets utdelningsportfölj

Antal / Bolag / Köpkurs / Direktavkastning vid bibehålld utdelning

Total köpsumma: 9090,00kr
Total ökad utdelning per år: 611,00 kr
Genomsnittlig direktavkastning på köpen: 6,70%


Som ni ser så har det redan ramlat igenom en hel del köp i båda portföljerna och jag har sedan tidigare tak på köp för 12 000kr (privat) och 6500kr (företaget) per månad.
Med tanke på Brexits utveckling under gårdagen så kommer jag förmodligen att ändra om i köptaken och öka kassan lite mer under Juli och Augusti. Återkommer med detta!

Jag har lite svårt att bestämma mig om jag ska sätta ut nya långtidsordrar eller om jag ska agera aktivt under “eventuella” nedgångar närmaste veckorna.

Igår dök mina Amerikanska innehav kraftigt med Activision Blizzard i spetsen på hela 4,98%. Spännande att se vad som händer på Stockholmsbörsen på måndag…
Nu är jag glad att jag sitter 30% likvid i privata aktieportföljen och 46,8% likvid i företagets utdelningsportfölj!

Hur ska ni agera på måndag/nästa vecka? Vilka bolag ska ni fylla på med?

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

2 Comments

 1. Rikard juni 25, 2016

  Finns det någon speciell anledning till varför du valt Investor A istället för B aktien som är mer omsatt? Är det för att A är några kronor billigare?

  Svara
  1. västkustinvesteraren juni 25, 2016

   Det stämmer bra Rikard, A aktien ger en marginell högre direktavkastning!

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *