Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

16 morgonrutiner av framgångsrika människor

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

 

Morgonrutiner av miljonärer och framgångsrika människor

Det finns givetvis många olika vägar till framgång, men det finns ett par rutiner som har hjälpt flera framgångsrika människor till att bli just framgångsrika. Ofta hjälper rutinerna dessa personer att bli mer effektiva, orka mer och fokusera på nästa mål.

1. Få tillräckligt med vila för att orka det du ska genomföra

Ett av de absolut vanligaste tipsen framgångsrika människor brukar dela med sig av är att få tillräckligt med sömn. Sömnen är mycket viktigt för att du ska kunna hålla fokus och därmed kunna producera på arbetet eller vad det nu än är som ska göras. Ett ytterligare tips kan vara att gå upp tidigt på morgonen för att få tid till en lugn morgon, eller varför inte en aktivitet innan jobbet? Indra Nooyi går upp 04.00 varje morgon och är inte på jobbet förens 07.00. Mark Zuckerburg har som mål att sova till klockan 08.00 innan han vaknar och går upp.

Tony Burch går upp tidigt för att kunna träna 45 minuter på morgonen. Jack Dorsey väljer istället att meditera 05.30 för att sedan ge sig ut på en löptur. Amazonz grundare Jeff Bezos har verkligen finslipat sitt schema och har sovmöjligheter på sitt kontor för att säkerhetsställa 8 timmar med sömn. Bezos har även “produktive days” vilket innebär att inga möten får förekomma dessa dagar.

2. Träna regelbundet för att hålla kropp och sinne i toppform

Den omtalade Elon Musk skippar ibland frukost och utnyttjar även bara 5-10 minuter för lunch. Istället prioriterar han träning.

3. Lev minimalt och fokusera på din uppgift

Att skala av alla onödiga delar i livet gör dig snabbt mer produktiv och det blir givetvis mycket lättare att fokusera på din uppgift. Legendariska Steve Jobs var känd för att minimisera sitt bolag, deras produkter, sin garderob och hans inredning i hemmet. Eller varför inte ta Facebooks grundare Mark Zuckerburg som använder en likadan t-shirt varje dag för att minska olika beslutsfattanden. Kanske lite väl hardcore…

4. Ät nyttig och bra mat

Förmodligen lika given som punkt 1 och 2. Att äta nyttigt och skippa skräpmaten gör att du kommer känna dig piggare, mer alert och därmed kunna fokusera bättre. Tänk själv vilken skillnad det är på känslan i kroppen efter en pizza kontra en kycklingsallad.


Era tips och åsikter…

Vad har ni för bästa tips om hur man kan effektivisera sig själv och därmed bli mer produktiv? Kommentera gärna nedanför!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

4 svar

 1. Tack för att du delade denna inspirerande infographic! 🙂
  Att sova tillräckligt och att träna tycks vara speciellt viktigt för många och jag håller med. Bra mat givetvis också. Jag tror att många försöker uppnå mer genom att göra mer men att det i slutändan blir att 80% av tiden inte används effektivt. Sömn, träning och fokus är bra medicin.

  Kom också att tänka på den berömda Pomodorotekniken där tiden delas in i 25-minutersintervaller. Kanske inte en morgonrutin, men väl ett bra sätt att fortsätta dagen på. https://en.wikipedia.org/wiki/Pomodoro_Technique

 2. Sömn är viktigt. Folk som hävdar att dom är framgångsrika och bara sover 3-4h per dag tror jag inte på, det ska vara så häftigt att man kan jobba 20h per dygn. Det fungerar inte i längden, bättre att vara pigg och alert i 8h än att vara seg och jobba 20h per dag. Vilket inte heller är 20h per dag, det ska bara låta coolt.

  De framgångsrikaste jag arbetat med är de som är pigga, har bra balans i livet och tar bra beslut. Ja hur tar man bra beslut? Ja man kanske är pigg och har bra balans i livet? Vad vet jag… 😉

 3. Instämmer, har själv känna av dessa delar i mitt eget liv. Lagom träning och bra mat är en viktig kombo för min del!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se