LOADING

Type to search

Share

Idag är det uppesittarkväll och jag tänkte tipsa om hur du kan få exponering mot olika marknadsområden utan att behöva satsa alla kort på ett bolag inom just den nischen.

Kvällens tema är tre olika ETFer som går utmärkt att äga för att få exponering mot smalare och specifika trendande marknader. Jag äger ingen av ETFerna själv men tänker inlägget ska ses mer som inspiration än tips. Fördelen med ETFer är just att man kan få exponering mot nästan vad som helst. Idag har jag dock tänkt fokusera på bolag inom “Social media”, “Internetbolag” och “IoT”. 

Global X Social Media ETF (SOCL)

Global X Social Media ETF ger dig en bred exponering mot bolag inom social media. Största innehavet i portföljen är Kinesiska teknikjätten Tencent tätt följt av mitt senaste innehav, Facebook. ETFen förvaltar ca 89 miljoner dollar och ungefär halva exponeringen är mot bolag utanför USA, t.ex. China 27% och Japan 9%.
Exempel på kända innehav: Tencent, Facebook, Alphabet, Twitter, Snap, Yelp & Groupon.
Global X Social Media ETF har i snitt avkastat +17,69% per år de senaste tre åren.
Läs mer om Global X Social Media ETF hos Avanza!


PowerShares NASDAQ Internet (PNQI)

PowerShares NASDAQ Internet hjälper dig att exponera din portfölj mot de största internetbaserade bolagen som är listade på USA-börserna. Portföljen består av mycket välkända varumärken och har ca 13% av sina investeringar i utländska bolag. Största innehaven är Facebook och Netflix på strax över 8,00% var.
Exempel på kända innehav: Facebook, Netflix, Priceline Group, Amazon.com, Alphabet, Baidu, eBay och Equinix.
PowerShares NASDAQ Internet har i snitt avkastat +20,93% per år de senaste tre åren.
Läs mer om PowerShares NASDAQ Internet hos Avanza!


Global X Internet of Things ETF ( SNSR) 

Global X Internet of Things ETF är inriktad på marknaden för Internet of Things. Internet of Things, som brukar kallas IoT, har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren och kommer med största sannolikhet att fortsatt få det framåt. Frågan är bara vilka bolag som exponerar sig bäst mot just denna nisch? Kanske smartare att äga en ETF som löser det åt dig?
Exempel på kända innehav: Garmin, Skyworks solutions, Stmicroelectronics, Cypress semiconductor, advantech, dexcom, Silicon Labaratories & Sensata Technologies.
Global X Internet of Things ETF verkar inte ha funnits så länge då historiken på Globalxfunds.com hemsida endast visar ett års historik: +20,42%.
Läs mer om Global X Internet of Things ETF hos Avanza!


Jag påminner återigen om att jag skriver detta inlägg för att inspirera er vad ETFer kan ha att erbjuda. Anledningen till att jag väljer olika tech-ETFer är för att det är mitt intresse. Det stärks genom att titta i mina egna aktieportföljer för att se hur intresserad jag är av internet och teknik. T.ex. så är 100% av Företagets Tillväxtportfölj exponerad mot teknik och internet , dock inom olika områden och branscher.

Observera att ETFer har avgifter likt fonder och det är därför viktigt att ta med i sin beräkning för investeringen. Förvaltningsavgiften visas under respektive ETFs sida på Avanza.se

Lycka till med månadens investeringar!


Inlägget innehåller samarbetslänkar till respektive ETFs sida hos Avanza. 

 

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *