LOADING

Type to search

Tags:

7 månader med Lendify – såhär har det utvecklat sig!

Share

Jag startade min löpande Lendify recension i november 2016 och hade då fått investerat pengar i ett par enstaka lån, men eftersom vi pratar om ett fåtal kronor så räknar jag istället med att min Lendify-resa startade ordentligt i januari 2017 då hela mitt kapital blev utlånat. Jag tänkte i detta inlägget berätta lite hur utvecklingen har sätt ut efter ca 7-8 månader och prata lite om släpande betalningar.

För er som har följt mig ett tag, eller om ni har besökt min sida för Lendify-portföljen, vet att jag investerade 10 000kr via Lendifys marknadsplats tidigare i år. Cirka 70% av beloppet investerades spritt över 19st lån genom Lendify autoinvest-funktionen. Resterande ca 30% investerades manuellt där jag handplockade 7st olika lån. Det betyder att jag har investerat 10 000kr spritt över totalt 26st lån.

Förväntade årsavkastningen på autoinvestkontot ligger på 9,10% samtidigt som de manuella lånen bör snitta 6,11%. Hittills har min årliga avkastning totalt legat på 7,98% (5,32% fram till idag).

lendify avkastning

Lendify avkastning

Släpande betalningar

Under tidens gång har jag haft ett par (kanske 1-3st) släpande betalningar från låntagare. Dessa gånger det har skett så har jag ändå fått betalt, trots att det kan ha varit upp mot ett par veckor sent. I skrivande stund har jag ett lån som är sent med betalning (se bild nedanför).

lendify släpande betalningar

Lendify släpande betalningar

Hade jag haft lånetagare som fortfarande inte hade betalat sedan flera månader tillbaka så hade jag börjat bli riktigt orolig, men än så länge så tycker jag att allt fungerar mycket bra.

Lendify som tjänst tar mer och mer plats och får hela tiden mer uppmärksamhet i media och liknande kanaler. I maj tog bolaget in 200  miljoner kronor från professionella investerare och institutioner.

Jag är fortsatt positivt inställd till Lendify och dess tjänster och tror att P2P-lån blir fortsatt populärt i framtiden. Jag kommer dock avvakta ett tag till innan jag investerar mer pengar. Är du intresserad av att bygga din egen bank-verksamhet så rekommenderar jag att göra som mig; gör först en egen analys, börja sedan med en mindre peng för att se hur det känns samtidigt som du gör en fortsatt löpande analys av tjänsten. Först efter det kan du investera mer pengar. Jag tycker dock att Lendify ska ses som en form av diversifiering mot t.ex. börsen och bör endast bestå av en liten del av din investeringsportfölj. 

Lycka till med en eventuell investering!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Inlägget är INTE sponsrat men innehåller samarbetslänkar.

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

9 Comments

 1. Ola augusti 23, 2017

  Har du kikat på Savelend, en liknande tjänst som jag använder?

  Svara
  1. västkustinvesteraren augusti 26, 2017

   Hej Ola,
   nej inte mer än klickat runt i någon minut på deras hemsida. Ser du någon särskild fördel med Savelend jämfört med Lendify?

   Mvh VKI

 2. Marcus september 5, 2017

  Jag tryckte in 20 000:- i Februari och det har växt till 20 800:-
  Det lite sega är ju att om jag kör på autoinvest som jag gillar så skjuts ju låstiden upp hela tiden. T.e.x om jag har på 10 år och kör autoinvest så är det fortfarande 10 år efter 1 år. Jag måste alltså sluta med autoinvest för att tiden skall rinna ut men då försvinner mycket av den trevliga ränta på ränta effekten. De 20 000:- var pengar jag inte behövde så de får sitta där till 5-10 år innan pensionen. Tyvärr lockar det inte att peta in mer för pengarna blir låsta ganska länge och det känns som att jag kan prestera bättre på börsen, bostadsprojekt och då få tillgång till pengarna snabbare.

  Svara
  1. västkustinvesteraren september 5, 2017

   Jag hör av du säger Marcus och instämmer. Det gäller att ha rätt tidshorisont och tänka igenom innan du låser ditt kapital så pass länge. Ett alternativ är att skippa autoinvest och plocka ut avkastningen/amorteringen och placera på börsen varje år. På så sätt så är en del av ditt kapital skyddat mot ett börsfall och du sprider dina insättningar och investeringar.

   Jag ser endast Lendify som ett komplement till min “totala investeringsportfölj”.

   Tack för feedback och att du delar med dig av dina tankar! 🙂

   Mvh VKI

 3. Mittlendify.se september 14, 2017

  Är intressant att läsa om dina tankar kring Lendify. Du har inte funderat på satsa mera på höga ränte lånen? tycker dem ger mer utdelning.

  Svara
 4. Stefan oktober 19, 2017

  Jag har inte lika tur med mina ”lånekunder” på Lendify. Jag har satte in 10000 kr i början på året och har idag pengarna fördelade på 39 lån. 2/3 av kapitalet på autoinvest och 1/3 på huvudkontot där jag själv valde låntagare.
  Jag måste ha ett ”trackreckord” på missade inbetalningar.
  Juni: 1st
  Juli: 3st (1st på huvudkontot)
  Aug: 4st (1st på huvudkontot)
  Sept: 7st (2st på huvudkontot)
  Vi får väl se om det ökar i oktober eller om pengarna trillar in tillslut.
  De flesta av dessa ligger i autoinvest och då ska man få tillbaka pengarna i varje fall. Men det är surt att nästan 18% av mina lån är obetalda i september. Trots detta så har jag fått 6,55% avkastning sedan i mars.

  Med vänlig hälsning,
  Stefan

  Svara
  1. västkustinvesteraren oktober 22, 2017

   Ursäkta sen återkoppling Stefan!

   Tack för en bra kommentar!
   Jag håller med, du verkar ha haft rejält med “otur” eller så är det jag som har haft flyt?
   I vilket fall som helst så är det bra att det lyfts fram att det alltid finns risk och att inga investeringar är just riskfria.

   Ha en go kväll och lycka till med dina lån! 🙂

   Mvh VKI

 5. Kungen november 3, 2017

  Hej,

  Har 560 000 kr investerat och har cirka 400 unika lån.
  Av dessa har 6 st gått till inkasso. Sedan har jag ett dödsbo som vi får se vad utfallet blir, beror ju på övriga tillgångar i dödsboet.

  Att betalningarna släpar, det vänjer man sig vid 🙂

  Bloggar om det,
  http://genomsnittsrantabolan.se/uppfoljning-lendify/totala-ranteintakter-15203-kr-560-000-kr-investerat/

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *