Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

8st bolag avvecklade i Företagets portfölj. Alla med vinst…

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag har under veckans gång börjat ta mig ur mina små positioner riktade mot utdelningsbolag i Företagets portfölj.

Bolag som har sålts är:

Bolag som finns kvar i portföljen:

Jag är för tillfället 46,00% likvid i Företagets portfölj.

Tanken är som sagt att försöka vikta om hela portföljen mot något i liknelse, ej helt “färdigställd”, med portföljförslaget nedanför… Jag skrev ett lite längre inlägg om mina planer som ni hittar här!

 

[gdoc link=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Z1TDrz_a_TOhL4i0wuE13GEHe6A27GF9iKA_Ev3NHEY/edit?usp=sharing” height=”750″]

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

5 svar

 1. Spännande att läsa om aktier som säljs. Det är trots allt den svåraste biten .

  Grämer mig över att jag sålde av 2/3 av mitt SHB-innehav vid tidigare toppen på 108 men ville minska exponering mot finanssektor. Hade köpt före Brexit för att jag tyckte att aktien blivit billig till följd av spekulation och osäkerhet. När sedan Brexit föll in kändes det inte lika bekvämt längre med en så stor del av portföljen i SHB.

 2. Ja det är det verkligen. Jag säljer dock nu endast för att lägga om portföljstategin helt och hållet…
  Jag tycker att en av de viktigaste stöttepelarna är att känna sig bekväm med sina innehav, jag vill kunna sova gott om natten!

  Mvh VKI

 3. Kul att se att du gjorde vinst på alla aktierna! Jag tycker att säljbesluten är mycket svårare än köpbesluten, det är så lätt att man “gifter” sig med aktierna som man äger och det påverkar logiken i säljbeslutet.

  Min metod för att hantera detta är att vid fastställda intervall gå genom hela portföljen och se om innehaven fortfarande är starka nog, eller om det finns bättre alternativ. För att testa vilken intervall som är bäst har jag provat 3, 4 och 6 månaders intervaller. Vid dessa tillfällen gör jag översynen och tar in de starkaste aktierna. För att avgöra aktiens styrka har jag rankat aktierna i Värde, Kvalitet och Momentum, samt en sammanvägd ranking.

  Glädjande nog har det gått rätt så bra, YTD har jag nått upp till 30% avkastning, och det får väl anses vara helt OK med tanke på att mina portföljer består av ca 20 aktier och ligger index runt nollan.

  Kolla gärna på indicatum.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se