Advent = Jag bjuder på 31 st julklapptips!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Har personen du vill ge bort aktier till inget Investeringsparkonto ännu?
Jag rekommenderar varmt att ni öppnar konto hos någon utav Sveriges bästa nätmäklare; Avanza eller Nordnet istället för att använda de dyra stor-bankerna!

Är ni som läser vårdnadshavare och vill ge bort aktier till ert minderåriga barn så går det alldeles utmärkt att öppna ett konto snabbt, enkelt och gratis via denna länken!

Idag tänkte jag skriva om lite julklappstips. Vad tror ni då att det kan vara? Givetvis aktier! Jag skrev för ett tag sedan om hur jag gav bort aktier till min bror nu när han fyllde 18 år. Mitt största mål med presenten var inte att söka den absolut bästa avkastningsmöjligheten, istället försökte/försöker jag fånga hans intresse för sparande och investerande i värdepapper. Likaså är tanken bakom bolagen i detta inlägget också. Har ni ett syskon eller barn som är en tvättäkta “bilnörd” så köp ett par företag som kan väcka hans intressen! Har ni en syster eller dotter i tonåren som springer från skolan till fiket med sina vänner? Köp ett par Starbucks aktier!? Har ni, som i mitt fall, en “tv-spelsnörd” som ska få gåvan? Köp Starbreeze eller det bolag som skapar spelen som hen gillar att spela!
Hela poängen är, enligt mig, att fånga personens intresse…

Om jag säger “jag ska ge bort aktier i julklapp till något barn i släkten”, vilket bolag tänker ni på då? Förmodligen Walt Disney. Detta kan vara ett kanonalternativ men jag tänkte jag skulle bredda listan ytterligare med ett par inspireringstips!
Glöm aldrig att göra analysen själva då dessa tips bara är till för att inspirera

 

Aktier i julklapp tips :


walt-disney-julklapp-aktier-tips

The Walt Disney Company

Direktavkastning: 1,44%
(höjt utdelningen 5 år i rad)
Jag tror inte det är någon av er läsare som inte vet vad Walt Disney producerar. De senaste åren har de tagit fram storsäljande filmer som bl.a. Frost och Zootopia. Kul för den yngre generationen att kunna vara delägare i filmerna de tittar på varje kväll! Mycket bra alternativ för att kunna få igång intresset från början!
Andra multimediajättar som kan vara kul att ge bort i julklapp är Netflix (streamar 125 miljoner timmar dagligen), MTG (Viasat och Viaplay) och Twenty-First Century Fox.

Läs mer om Walt Disney hos Avanza!
 Läs mer om Walt Disney hos Nordnet!

Activision Blizzard

Direktavkastning: 0,70%
(höjt utdelningen 5 år i rad)
Jag har skrivit en del om Activision Blizzard tidigare, bland annat kan ni läsa mitt inlägg om bolaget här! Jag äger dessutom Activision Blizzard i både Privata aktieportföljen och Företagets aktieportfölj.
Världens största spelutvecklare (TV- och datorspel) som satsar mycket på fenomenet E-sport. Kul att ge bort till tonårsbarnen som sitter hemma i sin bunker och spelar Call of Duty!?
Andra bolag i samma genre som kan vara ett alternativ är bl.a. Starbreeze, Paradox Interactive och Electronic Arts (FIFA och NHL-serien).

Läs mer om Activision Blizzard hos Avanza!
 Läs mer om Activision Blizzard hos Nordnet!

starbucks-julklapp-aktier-tips

Starbucks Coffee

Direktavkastning: 1,80%
(höjt utdelningen 5 år i rad)
Starbucks Coffee finns i båda mina portföljer och är ett av mina favoritbolag. Starbucks serverar sina kunder 127st koppar kaffe varje sekund. Dygnet runt. Alltså cirka 4 miljarder koppar kaffe per år. Växer så det knakar och öppnar flera nya butiker/caféer varje dag.
Kul att ge bort till tonåringen som är ute och fikar med sina vänner ett par gånger i veckan..!?
Andra alternativ i restaurangvärlden kan vara McDonalds (sålde 75 hamburgare i sekunden 2011, undrar hur mycket de ligger på nu…), Cheesecake Factory eller Restaurant Brands International (äger bland annat Burger King och cafékedjan Tim Hortons).

Läs mer om Starbucks Coffee hos Avanza!
 Läs mer om Starbucks Coffee hos Nordnet!

pandora-julklapp-aktier-tips

 Pandora

Direktavkastning: 1,58%
(höjt utdelningen minst 6 år i rad)
Pandora är en välkänd smyckesjätte från grannlandet Danmark. Bolaget växer så det knakar och har precis kommit igång ordentligt med sina “concept stores” där de endast säljer sitt eget varumärke. Innan har de endast sålt via återförsäljare. Andra bolag inom smycken och mode som kan vara intressant i julklappstips är Michael Kors, Ralph Lauren, Odd Molly och L Brands (L Brands äger bland annat Victorias Secret).

Läs mer om Pandora hos Avanza!
 Läs mer om Pandora hos Nordnet!

coca-cola-julklapp-aktier-tips

Coca Cola Company

Direktavkastning: 3,37%
(höjt utdelningen 53 år i rad)
Coca Cola är världens 4:e värdefullaste varumärke enligt Forbes lista 2016. De har höjt utdelningen i imponerande 53 år i rad. Senaste tre åren så ligger snittet av utdelningstillväxten på 9,00% – fullt godkänt! Drycken i sig är väl inget de flesta föräldrar vill se sina barn dricka mer av, men det kan vara ett bra alternativ för att få igång aktie-intresset att köpa något som de så ofta stöter på i vardagen. Andra alternativ i dryckesvärlden kan vara Kopparbergs, Carlsberg och PepsiCo.

Läs mer om Coca Cola hos Avanza!
 Läs mer om Coca Cola hos Nordnet!

tesla-julklapp-aktier-tips

Tesla Motors

Direktavkastning: 0,00%
(inte höjt utdelningen någon gång ännu)
Är personen du vill ge aktier till bilintresserad? Varför inte ge hen aktier i det hypade bilföretaget Tesla Motors? Eller är personen i fråga redan fast i ett varumärke? Det finns många att välja mellan… Bl.a. Ferrari,  Volvo (dock är det lastbilsdelen som är noterad på börsen), Toyota motor, General motor, Ford motor, Honda motor och Fiat Chrysler Automotives.

Läs mer om Tesla Motors hos Avanza!
 Läs mer om Tesla Motors hos Nordnet!

Aktier i julklapp tips

Skulle ni inte hitta några aktier som passar så finns det andra sätt att ge bort “investeringsgåvor”. Ett exempel är Lendify (Läs gärna om min Lendify-portfölj!) eller Tessin (Läs gärna om min Tessin-portfölj!).

Lycka till och trevlig första advent på er!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

3 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se