LOADING

Type to search

Amazon – fantastiskt poddavsnitt och infographics

Share

Jag är lite sen på bollen då avsnittet publicerades för fyra dagar sedan, men jag måste ändå rekommendera det. För dig som är intresserad av Amazon både som bolag och investering så är detta podcastavsnitt ett måste för dig. Nicklas Andersson intervjuar Morten Springborg som är tematisk specialist på C Worldwide. Morten inger ett mycket bra intryck och jag tycker att avsnittet på 1 h och 40 min är värt varenda minut att lyssna på. Lyssna enkelt här nedanför:

Nicklas Anderssons egen beskrivning av avsnittet

“Amazon har tagit världen med storm, bokhandeln online börsnoterades 1997 och gav en avkastning på 1 000 % första året och ytterligare 100 000 % fram till idag. Nyligen passerade precis börsvärdet 1000 miljarder dollar, en månad efter Apple som blev först i världshistorien. I detta mycket inspirationella avsnitt får du veta nästan allt du behöver för att lära känna Amazon närmare. Morten Springborg är tematisk specialist på C Worldwide och har stenkoll.

Vilka olika affärsområden och vertikaler finns inom bolaget och vilka tjänar mest pengar kontra är mest lönsamma? Det är kassakorna som finansierar tillväxt och intåget i nya vertikaler och områden. Grundaren Jeff Bezos lovade redan i bolagets unga dagar att strunta i Wall Street och istället vara mycket långsiktig i sina beslut och prioriteringar. Nu är bolaget verksamt inom bl.a. e-handel, molntjänster, logistik, betalningar, hårdvara, media och dagligvarubranschen.

Varför köpte man Whole Foods? Vad är framtiden för retail? Hur ska man värdera Amazon? Varför är Amazon Prime så viktigt? Vad händer när internet migrerar mot röst och röstassistenter? Behöver man bry sig om Trumps twittrande mot Amazon? Kan det bli en crowded trade och när är det lönsamhet som blir prio 1? Detta och mycket mycket mycket mer!

Trevlig lyssning,
Nicklas”

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *