Ändringar i portföljerna!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Som jag skrev i senaste inlägget så blir saker och ting inte alltid som man tänkt eller planerat. När jag startade mitt aktiebolag för cirka ett år sedan så var tanken att plocka ut aktieutdelningar varje år, men nu är planen ändrad. Och spikad.

Jag kommer att behålla alla vinster i aktiebolaget och placera alla likvider “som inte behövs” i företagets nya kapitalförsäkring. Exemplet i förra inlägget när det gällde företaget var att bygga en utdelningsportfölj, och det är fortfarande planen. Tanken är att företagets aktieportfölj ska bli en stabil kassaflödesmaskin. Se exempel nedan:

ränta på ränta effekten 2

Fortsätter mitt bolag att göra 150 000kr i vinst (målet för 2016 är en vinst på 150 000kr) så kommer jag om 10 år få utdelningar om cirka 115 000kr/år utan att göra någonting. Helt passiv inkomst som aktieportföljen/utdelningsportföljen kommer generera. Fortsätter jag att återinvestera dessa pengarna och fortsätter att göra vinst i aktiebolaget affärsmässigt så kommer jag år 20 få en månadslön på 23 000kr skattat och klart! Utan att göra någonting!
Och i dessa beräkningarna har jag inte ens räknat med en ökande vinst i aktiebolagets affärer under årens gång, vilket jag givetvis siktar mot!

Detta betyder att jag kommer lägga 100% fokus på att bygga en utdelningsportfölj i företaget och en tillväxtportfölj med lite mer “roliga & spännande” bolag i privata aktieportföljen. Exempelvis; Starbucks, Unibet & Starbreeze.

Igår sålde jag av Saltängen Property Invest, Akelius Preferensaktie och Johnson & Johnson. Alla försäljningar har gjort en vinst och jag kommer säkerligen att äga alla dessa tre bolag i företagets utdelningsportfölj!

 
 

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se