Ännu en tillgång som genererar inkomster åt mig utan att jag arbetar för det!

rich dad poor dad

Nu är det officiellt! Jag kan skriva upp ännu en “Tillgång” i tillgångskolumnen. Även om den är virtuell  så blir det som en slags tillgång då den genererar inkomster åt mig.

Jag läser just nu boken Rich Dad Poor Dad som är otroligt intressant och jag förstår varför boken är såld i över 9 miljoner exemplar. Här berättar Robert T. Kyosaki hur det är att växa upp med en välutbildad pappa som är “Fattig” trots en bra utbildning och bra lön. Samtidigt så växer han upp som en lärljunge åt sin närmsta väns pappa som är entreprenör, mångmiljonär och har definitivt en speciell syn på livet!


Adlibris beskriver boken med följande ord:

De råd som de flesta pappor traditionellt ger sina barn är så vardagligt att det nästan känns klichéartat: ”Gå till skolan och få dig en bra utbildning, spar pengar, jobba hårt och den finansiella belöningen kommer att komma.”
I sin explosiva finanshandbok Rich Dad, Poor Dad föreslår Robert T Kiyosaki att du kanske skulle ha struntat i dessa råd!
Här uppmuntras till en ny syn på det gamla traditionella synsättet i kring ekonomi. Kiyosaki avslöjar hemligheten till sin väg till succé.
Författarens egen erfarenhet som mångmiljonär spelar en stor roll i hans kontroversiella bok. Hans riktiga pappa, en välutbildad, arbetsam man som var chef för skolsystemet på Hawaii, gav sin son de traditionella faderliga råden om hårt arbete och den ekonomiska vinningen, men dog fattig och bitter. Kiyosakis ”andra pappa”, hans vän Mikes pappa, var en man som hoppat av skolan redan i ”high school” som lärt Kiyosaki allt som han i dag vet är sant om pengar. Hans ”rika pappa” levde upp till Kiyosakis smeknamn på honom, eftersom han sedermera blev en av Hawaiis rikaste män.

Robert Kiyosakis filosofi är att du antingen är en mästare på ekonomi eller en slav för pengar. Författaren sticker hål på myten att du behöver en stor inkomst för att bli rik och får dig att ifrågasätt tron om att ditt hus eller hem är en tillgång. Han vädjar också att vi ska vägra lita på att skolsystemet lär våra barn någonting om pengar och ekonomi.
Boken, som utgavs första gången 1997 ligger på bästsäljarlistorna i USA och har totalt sålt i 9 miljoner exemplar i 30 länder. Den ges nu ut i Sverige för första gången! (Beskrivningen lånad från Adlibris)

Klicka här för att läsa mer och/eller beställa boken från Adlibris!

Enligt Kyosakis rika pappa så placerar majoriteten av befolkningen sina inkomster i utgiftskolumnen istället för tillgångskolumnen. En tillgång i hans ögon ska vara något som genererar pengar till dig, helst utan att du behöver göra något åt det.

Det jag ville komma till, och presentera, i detta inlägget är att mina första inbetalningar via Lendify har börjat komma in och det betyder att jag numera har ännu en inkomstbringande källa att bokföra under mina tillgångar!

Bilden ovanför visar just nu mitt Lendify-konto. Plusspoäng för den trevliga användarupplevelsen. Som ni ser så kommer jag få inbetalningar (inkl amortering) varje månad på cirka 150 kr när hela mitt kapital är investerat.
Längst upp till höger ser man även min genomsnittliga årsavkastning som ligger på 11,68% (!).

För att visa hur ett lån ser ut när du klicka in på det så får man upp följande information:

Är du intresserad av Lendify? Enklaste är som vanligt att öppna ett konto gratis för att klicka runt, läsa på och se om det är någonting som passar just dig. Jag har endast använt tjänsten under en kort tid och är gör en löpande recension av tjänsten som du kan läsa mer om i min Lendify-portfölj!

Läs mer om Lendify och öppna ett konto gratis för att se hur tjänsten fungerar!

Köp boken Rich Dad Poor Dad på Adlibris för 209kr och lär dig mer om hur du förvandlar dina inkomster till tillgångar som i sin tur generar ännu högre inkomster!

G O D   J U L  !

5 Comments

 1. Jag skulle akta mig riktigt mycket för den typen av utlåning. Det fanns ett i Sverige innan, som startades av någon skurk. De som investerade fick inte tillbaks en krona tror jag Det tog dock flera år innan bokföringsbrotten uppdagades. Jag förlorade själv en mindre slant där..

 2. Jag tycker denna typ av investering är spännande, gav mig på det tidigare men åkte på ett bakslag, företaget Investeraren syftar på är Trustbuddy. Även jag förlorade en mindre slant vilket har gjort mig lite försiktigare.

 3. Tack för input både Investeraren och Ungtsparande!
  Jag är medveten om bolaget Trustbuddy och att det inte fungerade. Jag gillar att Lendify har Lindorff i ryggen om det skulle hända något med bolaget.

  Men givetvis skall man vara försiktig. Jag har endast cirka 1,5% av allt kapital jag äger placerat hos Lendify i en form av "testperiod" av tjänsten.

  Lycka till med investeringarna och God Jul! :-)

  Mvh VKI

 4. Hej!

  Jag läser på Lendify's hemsida att man betalar skatt på intjänad ränta men betalar man även vinstskatt på 30% när du väljer att ta ut en del av kakan? Jag hittar inte denna information.

  Tack för en bra blogg för övrigt!

  /Marcus

  • Hej Marcus,
   tack för komplimangen!

   du betalar skatt på räntan som "inkomst av kapital". Alltså all ränta du har tjänat in under året skall tas med i deklarationen. Däremot är det ingen ytterligare beskattning för att du tar ut pengarna från ditt Lendify-konto.

   God fortsättning!

   Mvh VKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *