LOADING

Type to search

Share

Atlas Copco Q3 rapport imorgon

Atlas Copco står för verkstadsdelen i min portfölj. Ett stort, fint och stabilt bolag som jag passade på att förvärva mina första aktier i till kursen 178kr i slutet av sommaren. Ökade sedan igen på dippen från SKFs rapport förra veckan och har nu ett GAV på 186kr.

Atlas Copco har aldrig sänkt sin utdelning och jag hoppas att de gör allt de kan för att hålla den fina historiken. Med en höjd utdelning till 6,5 kronor nästa år så get det en direktavkastning om 3,3%.


Atlas Copco har aldrig sänkt utdelningen och de lär gå genom stål för att hålla det track recordet. Med det sagt är det inte säkert att de höjer utdelningen nästa år men det är rimligt att tro att de gör det. Vinsten väntas hamna kring 12 kronor vilket ger en utomordentlig utdelningstäckning samtidigt som de har starka finanser. SME.direkt har en prognos på strax under 6,5 kronor. Jag tror att de kommer höja utdelningen med minst 50 öre per år de närmsta åren.
Imorgon, den 20e oktober, släpps Atlas Copco Q3 rapport. Eftersom Atlas Copco nu är mitt 4 största innehav så ser jag med spänning fram emot Atlas Copco Q3 rapport imorgon. Utvecklas aktiekursen uppåt så njuter jag av mina inköp. Skulle det visa sig att aktien sjunker ännu mer så är det inte omöjligt att jag ökar antalet aktier lite mer. Jag tror på Atlas Copco som kvalitetsbolag och att det kommer att visa sig på sikt.

En annan positiv aspekt är att Atlas Copcos försäljningstillväxt inom service har ökat med ett snitt på cirka 12% de senaste tio åren. Servicedelen har dessutom höga marginaler. Numera har Atlas Copco fler anställda inom serviceverksamheten än inom utrustningsdelen. Detta ser jag som positivt då det finns bra pengar att hämta där!

Läs mer om Atlas Copco hos Avanza!

Vad tycker ni om Atlas Copco?

Atlas Copco Q3 Rapport

Atlas Copco Q3 Rapport

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *