Avyttrat hela mitt innehav i bolaget (8,5% av totala portföljen)

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Tyvärr hann jag inte skriva något igår trots att jag avyttrade hela mitt innehav i Starbucks, i Företagets Tillväxtportfölj. Har jag slutat tro på bolaget? Absolut inte! Jag äger fortfarande aktier i både Privata aktieportföljen och Företagets Trygghetsportfölj. Jag har fortfarande en relativt stor procentuell positionering mot Starbucks totalt sett.

Försäljningen gjordes med cirka +15% vinst. Företagets Tillväxtportfölj startades för ett par månader sedan med 100 000 kr i kapital och har nu ett totalt värde på 118 000 kr. Alltså en fantastisk avkastning!
Tanken med Tillväxtportföljen är att inte tillföra något nytt kapital utan försöka förvalta denna begränsade summa i ett par bolag som ligger i en stark tillväxtfas.
Samtidigt så puttar jag in alla löpande inkomster från bolaget i Företagets Trygghetsportfölj för att bygga en stor långsiktig aktieportfölj.

Efter försäljningen av Starbucks har jag nu 10 000kr att investera i något tillväxtbolag… Vad har ni för favoriter i “tillväxt-sektorn”? Kommentera gärna!

Just nu ser Företagets två aktieportföljer ut såhär:

FÖRETAGETS TILLVÄXTPORTFÖLJ

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Gillar du det du läser?
Prenumerera kostnadsfritt på mina framtida artiklar:
TIPS!

Visa uppskattning genom att dela artikeln…

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se