Avyttrat hela mitt innehav & dubblat ett annat !

Kopparbergs bryggeri aktier

Idag har jag sålt ut ett innehav i Privata portföljen. Pengarna gick till att dubbla ett annat innehav.

FÖRSÄLJNING

Unibet
Antal aktier: 60 st
Kurs vid försäljning: 79,35 SEK
Totalt försäljningsvärde: 4761,00 SEK
Värdeökning sedan köp: ca – 5,00 %

Försäljningen innebär att jag numera inte äger några aktier i Unibet. Insiderförsäljningen av ordförande Anders Ström (visserligen endast 1/8 av hans totala innehav) och oroligheterna runt nya skatteregler gör att jag inte känner mig trygg i att äga bolaget. Dessutom är värderingen hög, ca P/E 24, och kursen skulle kunna få sig ytterligare käftsmällar vid minskad tillväxt och/eller en reglerade skatteregler.
kopparbergs-aktier-2

KÖP

Kopparbergs
Antal aktier: 21 st
Köpkurs: 285,00 SEK
Totalt försäljningsvärde: 5985,00 SEK
GAV inkl tidigare innehav: 283,53 SEK

Jag har planerat att ta ett steg in i Kopparbergs ett tag nu och detta köpet blev mitt andra i ordningen. Nu består portföljen av 36st Kopparbergs-aktier och ett totalt värde på cirka 10 300,00 SEK. Det betyder att Kopparbergs nu står för ca 7,77 % av portföljen och jag har “köpstopp” på mer. Detta p.g.a. mina Tumregler för hur Privata portföljen skall byggas och se ut. Skulle Kopparbergs fortsätta ned en bit så skulle det så klart ge utrymme för att köpa mer då även värdet på mitt innehav skulle sjunka.

 

privata-aktieportfoljen

Besök gärna Privata portföljen för att ta en titt på mina innehav!

 

6 Comments

 1. Skulle va kul att åtminstone läsa en kommentar till varför du tror Kopparbergs kurs kommer stiga efter den fina framgång dom haft, eller varför du köpte dem alls? Kanske finns ett gammalt inlägg du kan länka till?

  • Hej Klas,
   det blev ett kort inlägg idag då jag inte hade mycket tid på mig att skriva...

   Jag publicerade detta inlägg när jag gjorde mitt första köp: http://västkustinvesteraren.se/nytt-bolag-i-privata-portfoljen-utdelningstillvaxt-pa-40-senaste-5-aren/
   Dock inte mycket mer tankar nerkladdade där heller. Men graferna säger mycket, "trapporna" är mer eller mindre perfekta och mina förhoppningar är givetvis att Kopparbergs som bolag kommer att fortsätta utveckla sina produkter och försäljning. Det skulle med största anledning även få kursen att röra sig åt samma håll, även om bolaget i dagens läge är med ett cirka PE 25.

   Äger du Kopparbergs själv? Vad är dina tankar om bolaget?

   Med vänliga hälsningar
   Västkustinvesteraren

  • Jag är väldigt ny på det här med TA, brukar mest fundera kring företagets fundamenta. Har en liten post i Kopparberg men är själv en aning osäker till hur dom ska kunna fortsätta att utvecklas för att kursen ska nå högre höjder. Tror inrikes (och utrikes) att konkurrensen är svår från fler och fler mikrobryggerier (känns som det är trendigt med konstiga ölsorter och det kommer nog säkert även gälla cider framöver).

   Kursen har stuckit något oerhört de senaste två åren och jag är rädd för att deras nya lanseringar inte kommer kunna skjuta den högre upp än nuvarande värdering. Direktavkastningen är ok men det går att hitta mer stabila företag för den avkastningen tycker jag.

   Detta är dock enbart mina egna filosoferingar varför jag tyckte det skulle va kul att höra mer om varför du väljer att investera i det nu. Tackar för ditt svar.

  • Tack för återkoppling och tankar. Jag ska försöka få tid till ett längre inlägg om bolaget!

   Mvh VKI

 2. Å andra sidan kan dom ju enkelt höja sina marginaler..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *