LOADING

Type to search

Avyttrat innehav och startat månadssparande i fonder

Share

Jag är orolig för att äga banker, som jag skrev för ett tag sedan. Det var även ett tag sedan + lite till som jag gjorde mitt instegsköp i Handelsbanken. Jag har känt mig orolig över den placeringen under hela tiden som jag har ägt aktien. Min filosofi går ut på att känna mig trygg i det jag äger.

Därför har jag tagit vara på senaste dagarnas uppåtrekyl och sålt av min lilla hög av aktier i Handelsbanken. Detta med någon procents förtjänst.

Jag har även under en längre tid haft planer på att placera en del av Privata portföljen i fonder. Börspoddens senaste avsnitt med gästerna Henrik Sandell och Carl Granath gjorde mig inte mindre sugen. Herrarna Sandell och Granath arbetar för fondbolaget Didner & Gerge och förvaltar deras Small & Microcap-portfölj. Podcastavsnittet är mycket intressant och jag rekommenderar er alla att lyssna på det! Jag är väl en av många nya kunder för Didner & Gerge denna veckan skulle jag gissa på…

Jag har under ett par dagar spånat på en liten fondportfölj som komplement till min privata aktieportfölj. Just nu har jag satt ett månadssparande på 1000kr till fonderna, kan givetvis komma att ökas om det känns som rätt väg att gå. För tillfället ser det ut såhär:

Didner & Gerge Small & Microcap
Investerar, som det låter, i mindre bolag runtom i världen. Ett av de största innehaven är från Portugal och är världens största champagne- & vinkorkstillverkare. Vem investerar i något sådant annars!? Kul att komma utanför Sverige, Norden och USA för min del enligt mig själv.

Carnegie Sverigefond
Fondförvaltare: Simon Blecher. Kanske räcker som beskrivning? Nej, skämt å sido. Min känsla av de jag sett, läst och lyssnat på relaterat till Simon Blecher känns mycket bra. Varför skulle jag inte vilja att mina pengar förvaltas av en stjärnförvaltare i Simons kaliber?

Didner & Gerge Småbolag
Investerar i “mindre bolag” i framförallt Sverige (ca 88%). Största bolagen är bl.a. Trelleborg, Indutrade, Hexpol och Husqvarna.

DAGENS TIPS: Besök gärna Aktiefeed.se för att få alla de senaste blogginläggen samlade på en och samma sida!

Vad tror ni om dessa fonderna? Några erfarenheter eller åsikter? Dela gärna med er här nedanför!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

7 Comments

 1. Jimmy juli 13, 2016

  Jag har precis krängt av en större del av de aktier jag hade och köpt fonder istället. Känns bättre för hjärtat redan nu då aktierna lös rött men fonderna lyser så fint blått.

  Äger just nu DNB Global Indeks & Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Ska utökas till en småbolags fond och europafond inom kort.

  Äger bara två aktier nu. PExA & Cyxone.

  Svara
 2. Totte juli 13, 2016

  Hej,
  Hur resonerar du kring fondernas avgifter?
  Med vänlig hälsning, Totte

  Svara
  1. västkustinvesteraren juli 15, 2016

   De är alldeles för dyra egentligen… :-/

 3. David juli 14, 2016

  Gillar intervju som börspodden hade med grabbarna som förvaltar Didner & Gerge Small & Microcap. Så kommer nog införskaffa mig den med!

  Hur tänker du med så mkt avgifter på fonderna du valt?

  Svara
  1. västkustinvesteraren juli 15, 2016

   Jag tycker tyvärr att alla tre fonderna är för dyra egentligen. Men samtidigt så vill jag ge Small & Microcap chansen med deras spännande bolag, D&G Småbolag har en otroligt fin historik och jag gillar Simon Blecher…. 🙂

 4. Gustav/Lönehelg juli 15, 2016

  Jag har haft Didner och Gerge Småbolag i 2-3 år i min portfölj (liten andel) och 1-2 år i min PPM (ganska stor andel) och är nöjd.

  Svara
 5. Richard juli 20, 2016

  I vad grundar sig din oro för Handelsbanken och banker överlag?

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *