Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Bangerhead – Experts in beauty

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Som ni flesta läsare, åtminstone ni som har hängt med ett tag, vet så har jag investerat i Alvestaglass via Pepins.com. Jag är givetvis mycket nöjd med avkastningen hittills och jag gillar även Pepins tjänster och idéer. Det har nu gjort att jag har startat en sida döpt till Pepins-portföljen där jag kommer presentera mina investeringar och samla inlägg runt bolagen som finns på Pepins.com (Länk till Pepins).

Bangerhead

Idag har jag valt att titta lite närmare på Bangerhead som beskriver sig själva med sloganen “Experts in beauty”. Bolaget verkar som en stor spelare inom skönhetsprodukter och är återförsäljare för cirka 350 premiumvarumärken och startades så sent om 2008. Huvudmarknaden är e-handel som med hjälp av deras nya e-handelsplattform ska fortsätta den kraftiga tillväxten som bolaget har fått uppleva de senaste åren. Dessutom har dem ett mycket spännande samarbete med Linda Hallberg som enligt mig är en enorm tillgång för framtida fortsätt tillväxt.

Bolaget söker nu kapital på 10-15 miljoner kronor, genom en riktad nyemission, för att fortsätta sin expansion och säljer därmed ut aktier via Pepins.com. Minsta investeringen är 500kr och hittills har 640st människor valt att investera en slant i bolaget. Precis som när det gäller Alvestaglass-investeringen så har ett holdingbolag skapats där du som eventuell investerare kommer att äga aktier. Vad jag vet så har alla tidigare investeringsstrukturer sett ut på samma sätt när du investerar via Pepins. Bolaget kommunicerar även att de har ett mål på att ha en handelsdag för aktierna inom 12 månader.

Utöver e-handelsbutiken så har bolaget även två fysiska butiker.

Bangerhead i siffor

Bangerhead visar upp en årlig genomsnittlig tillväxt på +55% sedan 2010. E-handelsbutiken har växt kraftigt fram till 2016 där tillväxten stannade av. Inför 2017 har Bangerhead släppt en ny e-handelsplattform som visar upp en ökning om +47% i januari 2017 jämfört med samma tid förra året. Dessutom har konverteringen via mobiltelefoner ökat med 30%!

Bangerhead utvecklar och producerar även egna varumärken och har på så sätt en bättre marginal på sina egna produkter. Bl.a. så är deras egna produkt “Fresh me up” den näst mest sålda produkten via e-handeln.  Samtidigt så säger de, åtminstone i sitt presentationsmaterial, att de är förstahandsvalet för nya trendmärken. Jag utgår från att det stämmer och det innebär att mixen av egna högmarginalprodukter och nya trendiga produkter/varumärken borde vara gynnsam för bolaget.

Under 2016 hade e-butiken 3 380 639 st UNIKA besökare. Kunderna har lämnat 919st omdömen via Prisjakt och Bangerhead ligger på 9,16 av 10,00 (alltså mycket mycket bra!). Hittills har bolaget 300 000 kunder och 50% av dem är återkommande över 24 månader.

Vision, strategi och mål

Bolaget har utsatta finansiella mål där de jobbar mot en fortsatt tillväxt på 25-30% årligen samtidigt som de ska hålla en långsiktig EBITDA-marginal på 5-8%. Fortsatt utveckling av deras omnikanaler där bl.a. prismatchning i realtid, expertkonsultation och all tänkbar service ingår.

Fortsätta utveckla egna högmarginalsprodukter genom egna varumärken. Dessutom skriver de: “Fortsätta utveckla egna varumärken och marknadsföra med ledande influencers inom marknaden”. Jag tror stenhårt på styrkan som influensers (stora profiler i sociala medier så som Facebook, Twitter och Instagram) sitter på och jag hoppas på att de ökar sina  samarbeten framöver likt det nuvarande med LH Cosmetics.

Bangerhead & LH Cosmetics

LH Cosmetics är en av anledningarna till att jag har fastnat och tittat vidare på Bangerhead. Bangerhead äger 50,2% av LH Cosmetics AB som även ägs och drivs av Instagram/Youtube-stjärnan Linda Hallberg (49,8%). Läs mer om LH Cosmetics på Pepins!

Linda Hallbergs fantastiska följarantal via sociala medier:
Instagram: ca 900 000 st + LH Cosmetics har redan ca 22 000 följare
Youtube: ca 325 000 st prenumeranter (totalt antal videovisningar ca 15 miljoner)
Blogg: hittar ingen bra statistik här…

Bangerhead och Linda Hallberg lanserade LH Cosmetics i oktober 2016. Under perioden 2016-10-07 och 2017-02-13 har totalt 2365 ordrar till 41st olika länder skickats från www.lhcosmetics.com och bangerhead.se . Statistiken visar på en god försäljning trots att de endast har lanserats ett fåtal produkter för att kunna bekräfta intresset. Under 2017 förväntas en komplett produktserie lanseras med planerad distribution i över 100 fysiska butiker på främst den svenska marknaden.

Jag kan ingenting om smink och skönhetsprodukter och hade därav ingen aning om vem Linda Hallberg var, men när jag har googlat och frågat runt bland ett par i min närhet så förstår jag att hon är enormt stor och har ett starkt inflytande. På samma sätt så vet jag inte hur “skönhetsprodukter ser ut”, men de jag har sätt på www.lhcosmtics.com tycker jag är riktigt snygga och ser ut att vara av hög kvalité.

Frågan är, hur stort inflytande har Linda Halleberg? Hur bra kan de tillsammans bygga varumärket? Jag ser LH Cosmetics som en joker om man väljer att investera i Bangerhead.

 

Risker och konkurrenter

Enligt Postnord och E-barometerns årsrapport för 2015 så uppgick marknaden för skönhetsprodukter i Sverige till 18 miljarder kronor. Bangerhead omsatte 2016 cirka 74 miljoner kronor (butiker+e-handel), det finns alltså en hel del marknadsandelar att fortsätta plocka. Bangerhead presenterar grafiken nedanför i sitt investeringsmemorandum:

Forsatt så beskriver de LYKO som branschledande med marknadens bredaste sortiment och är väletablerade online i Sverige och Norge. Nordicfeel har ett “tydligt prisfokus” där de generellt sätt säljer sina produkter mot en bredare kundgrupp som letar efter pressade priser jämfört med premiumprodukter och krav på hög service.

Skincity är etablerade online på Svenska och Norska marknaden och är, som namnet avslöjar, mest fokuserat på professionell hudvård. Eleven är etablerade på Svenska, Norska och Finska onlinemarknaden. Enligt Bangerhead själva så är det Eleven som efterliknar Bangerhead mest av konkurenterna, dock visade de förlust på cirka 30 miljoner kronor under 2014-2015 och en stagnerande tillväxt.

Parfym.se fokuserar mest på doft men säljer även en hel del hudvård- och skönhetsprodukter. Bolaget är just nu verksamma online på den Svenska och Finska marknaden.

bangerhead omsättningstillväxt
Bangerhead omsättningstillväxt

Övrig rolig fakta

 • Bangerhead skickade under tre dagar, runt Black Friday 2016, över hela 10 000st ordrar.
 • Bangerhead.fi och Bangerhead.no finns up and running sedan ett par år tillbaka och bolaget ser på dessa två marknader med följande ord: “Bolaget ser en stor potential att med begränsade insatser skala upp verksamheten och öka omsättning från relativt låga nivåer på dessa marknader.”
 • Bolaget har idag skickat över 600 000 paket till mer än 300 000 privatpersoner i Sverige, Norge och Finland.
 • Investerar du i bolaget via Pepins så får du en värdecheck som du kan handla för. Investering under 10 000kr ger dig 75kr. Investering över 10 000kr ger dig 500kr (!). Investerar du alltså 10 000kr så har du redan från start fått en avkastning på 5%!
 • Beställer du inom Stockholmsområdet så kan du t.om. tracka ditt paket i realtid, se bild nedanför…

Mina tankar

Bangerhead verkar på en marknad där konkurrensen är stenhård. Det är enligt mig en av de absolut största hoten jag kan hitta. Vad är det som säger att ett bolag som LYKO inte fortsätter sin enorma tillväxt och tar över större delar av marknaden framåt?

Trots konkurransen så har bolaget en tuff målsättning som ni kan se i grafen nedanför. Siffrorna som visas i grafen inkluderar dessutom inte LH Cosmetics. Det betyder att om bolaget uppnår sina mål och satsningen på LH Cosmetics visar sig lyckad så kan det bli ett bra case.

bangerhead omsättningstillväxt

Jag kommer förmodligen att köpa en liten post aktier i Bangerhead och se det lite som ett bet mot ägandet av LH Cosmetics och förhoppningar om liknande samarbeten med Social Influencers framåt i tiden. Köper jag aktier så kommer de definitivt att läggas i byrålådan och det kommer att köpas genom mitt aktiebolag där jag redan äger aktier i Alvestaglass via Pepins.com.
Vad har ni för tankar om bolaget och vad har ni för åsikter om Pepins?

Länk till Pepins och Bangerhead!

UPDATE: Bangerheads emission nådde tyvärr inte miniminivån och har därmed tyvärr avslutats. Alla investerare kommer att få sina pengar återbetalda.

Källor: 
https://www.pepins.com/companies/bangerhead/
http://www.bangehead.se
Bangerhead investeringsmemorandum

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

9 svar

 1. Tack för det Börsjägarcoachen! Givetvis är det okej. Synd att emissionen inte nådde minsta nivå och stängdes!

  Mvh VKI

 2. Hejsan,

  Har också varit inne och läst en del på Pepins. Tycker där är en del intressanta företag. Dock förstår jag inte hur jag ska kunna sälja aktierna? Din avkastning på Alvestaglass är ju jättebra (men innestående tills du vill sälja?) men om jag vill sälja mina aktier är det då via Pepins Market (vid förbestämda tillfälle) och kommer det förbli så i framtiden om bolaget inte börsnoteras? Ifall det börsnoteras är det ju ändå huvudbolaget som noteras och inte holdingbolaget? Så frågan är egentligen hur jag då kan sälja/få ut mina investerade pengar som förhoppningsvis vuxit i framtiden 🙂 Tacksam för svar.

 3. Mycket bra fråga Fia!

  Det stämmer att du kan sälja (eller köpa) dina aktier via Pepins market ett par gånger under året.
  Vad gäller din fundering kring börsnoteringen så tar jag den vidare med mig till Pepins så vi får ett 100% rätt svar. Kommenterar här igen när jag har korrekt information 🙂

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se