LOADING

Type to search

Share

Bästa aktien 2016. Givetvis är det omöjligt att kunna plocka ut en aktie och säga att det kommer vara aktien man bara måste ha under år 2016. Med detta inlägget så hade jag hoppats på lite interaktioner och kommentarer här nedanför. Ni får gärna länka till om ni har skrivit blogginlägg om bolaget eller om ni läst någon annans blogginlägg!

Personligen så är mitt förslag på bästa aktien att äga 2016: Starbucks !

Starbucks är mitt i en sanslöst expansiv fas och har även ett “test mode” kallat Starbucks Night. I dessa butiker säljer man nu lite mer exklusiv lokalproducerad öl och vin. Detta tror jag stenhårt på då Starbucks genomsnittliga kund handlar för cirka $5 dollar, denna siffra dubblas enkelt med ett glas vin eller öl på notan. Öl/Vin + Kaffe kanske inte är en vanlig order, men tänk alla som fikar/äter där…

starbucks säljer öl

Omsättningen har ökat med nästan 60% de senaste 5 åren. Samtidigt har vinsten ökat med över 100% under samma tidsperiod. Starbucks pay out ratio ligger idag på låga 30-40%. Men med fortsatt tillväxt kommer direktavkastningen definitivt att höjas under årens gång. Idag ligger direktavkastningen på 1,31%. Utdelningshöjningar har skett varje år sedan bolaget började dela ut pengar för 5 år sedan.

Jag äger själv Starbucks i privata aktieportföljen och jag har bolaget på bevakningslistan till företagets portfölj. Men som vanligt så väntar och hoppas jag på att kursen skall göra en rekyl nedåt lite igen innan jag köper/fyller på med fler.

Jag har skrivit ett långt blogginlägg/analys av Starbucks som du kan läsa här!

Klicka här för att läsa mer om Starbucks hos Avanza!
Hos Avanza handlar du amerikanska aktier från endast $1!

Vilket är ert favoritbolag 2016? Kommentera gärna nedanför!

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

4 Comments

 1. Mr.Yield april 3, 2016

  Minns inte exakt var/i vilket sammanhang/vem som sade det men är som retail, dvs: “location, location, location” som gäller. Så som att vissa hävdar att McD är ett fastighetscase 🙂 har i övrigt inte mkt till uppfattning om STAR, finns på radarn men inte mer.

  Svara
 2. Krösus Sork april 3, 2016

  Att köpa bolag med hög tillväxt kostar. Får vi inte en rejäl generell sättning på börsen så tror jag inte att du kommer kunna snappa upp SBUX på nån rea utan det är bara att bita i det sura äpplet och köpa.

  Svara
 3. Oscar april 12, 2016

  Tänker precis som du men Starbucks -3.74% ner i skrivande stund (58.62) efter Deustche Bank sänkte riktkursen. Funderar på att gå in med en mindre post vid 58 och sen fylla på vid varje jämnt tal neråt därifrån.

  Svara
  1. västkustinvesteraren april 12, 2016

   Detta “gillar vi”! Ska titta på att köpa mig en post i Företagsportföljen… 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *