LOADING

Type to search

BOOM! Ökade försäljningen med 30% under Juli månad!

Share

Tidigare i år så gjorde jag ett inköp i Alvestaglass genom att köpa aktier i holdingbolaget Alvestaglass Partners Sweden AB via Pepins.com.

Idag släppte bolaget ett kortare pressmeddelande:

“Alvestaglass, som under våren genomförde en crowdfundingrunda på Pepins, ökade sin försäljning med 30 procent i juli. Totalt omsatte den lilla småländska glasstillverkaren 5,7 miljoner kronor (4,4) i högsommarmånaden. 
Under årets sju första månader har omsättningen ökat med 20 procent till 32,2 miljoner.”

Alvestaglass släpper sin fullständiga rapport den 9 september. Det ser vi fram emot!

Enligt Nyemissioner.se så planerar Alvestaglass en börsnotering 2020:

“Alvestaglass gör med start i mars 2016 en emission på 10 Mkr och ägare säljer aktier för upp till 7 Mkr. I samband med det meddelar bolaget även att de ska notera sig år 2020.
Emissionen och försäljningen av aktier i Alvestaglass AB i mars 2016 är strukturerad i form av att investerarna köper aktier i Alvestaglass Partners Sweden AB, som sedan köper och håller aktierna i Alvestaglass AB.”

Jag äger 200 st aktier i Företagets aktieportfölj – värda 10 000kr (vid inköpet i våras). Dagens pressmeddelande lär inte ha sänkt den kursen, men inväntar fullständiga rapporten med spänning.
Om inte kursen sticker iväg allt för mycket när Pepins öppnar för Alvestaglass aktiehandel så kan det hända att jag ökar mitt innehav ytterligare… Mycket spännande bolag med fantastiskt god glass! Vaniljglassen är grym (ja, jag är en tråkigt vanilj&choklad-kille).

Jag skrev ett inlägg om Alvestaglass i våras som ni kan läsa här!

Äger ni några aktier i Alvestaglass eller något av de andra bolagen via Pepins tjänster?
Jag är lite sugen på Kronfönster, även här ser jag fram emot mer uppgifter i form av memorandum m.m.

Dagens tips: Handla aktier courtagefritt hos Avanza!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

3 Comments

 1. Tim september 21, 2016

  Tjena, Västkustinvesterararen!

  Jag investerade i Kronfönster igår via pepins.com och detta var första gången jag investerade i onoterade aktier.

  Sedan, lite sent tänkt, slog det mig att beskattningen inte kommer fungera på samma sätt som vid ett isk hos avanza.

  Hur funkar det? Om jag inte tänker sälja alls, behöver jag göra något? Hur funkar det om det blir utdelning? Känner att jag kanske tog lite vatten över huvudet nu och att det kommer innebär blanketter och grejjer för deklarationen.

  Hade vart jättesnällt om du orkade ta dig tid för en liten lektion för en nybörjare som enbart shoppat loss med ett isk på avanza.

  Svara
  1. västkustinvesteraren september 21, 2016

   Hej Tim,
   jag var också lite sugen på Kronfönster men avstod (anledningen handlade mest om mitt kapital, inte Kronfönster).

   Det kommer att fungera på samma sätt som ett Aktie- & Fondkonto, du skattar 30% på eventuell vinst vid försäljning och måste då deklarera. Du behöver inte deklarera någonting förens du säljer dina aktier!
   Aktieutdelningar skattas även dom med 30% och ska föras in i deklarationen som jag har förstått det (dubbelkolla gärna det).

   Lycka till med investeringen! 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *