LOADING

Type to search

Lyssna på Börspodden med Simon Blecher invtervju!

Share

Under dagens strandpromenad söder om Alicante och Torrevieja så fick Börspodden och framförallt Simon Blecher hålla mig sällskap. Enligt mig var det ett av de bästa avsnitten i Börspodden någonsin och jag kan lyssna på Blecher i timmar. Jag rekommenderar alla er som inte har lyssnat på avsnittet att göra det (jag har lagt in det här i inlägget).

Simon Blecher förvaltar Carnegie Sverigefond och berättar om sig själv, enskilda aktiecase och lite om hans tankar kring marknadens sentiment just nu. De fem största innehaven i Blechers fond är:

  1. Investor 
  2. Volvo
  3. Holmen
  4. Nordea
  5. Atlas Copco

Länkarna är samarbetslänkar som leder till respektive bolagssida hos Avanza

Simon Blechers Sverigefond är tungt viktad mot industri (33%) och finans (27%) och har totalt avkastat +183% under de senaste 10 åren.

simon blecher börspodden

Texten här nedanför är hämtad från Carnegie fonders hemsida:

Simon Blecher

Anställd sedan 2006 och har arbetat i branschen sedan 2000.

  • Utbildning: BSc i företagsekonomi från Stockholms universitet.
  • Arbetserfarenhet: Ekonomijournalist och företagsanalytiker på Affärsvärlden, börskrönikör på DN.se.
  • Utmärkelser: Utsedd till Sveriges bästa ekonomijournalist år 2006, Sveriges bästa fondförvaltare 2011 och 2013 (Placera.nu). Årets Stjärnförvaltare 2011, 2013, 2014 (Morningstar), Årets Sverigefond 2014 (Privata Affärer).

Förvaltar: Carnegie Sverigefond och Carnegie Sverige Select.

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *