BÖRSRAS & 6 transaktioner

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Vilken dag!
Försökte hinna med lite under frukosten innan jobbet men fick inte gjort något vettigt. Som tur är så brukar börsen stå som lägst vid öppning och stängning när det gäller dagar som denna. Det gällde även idag.

Jag har lyckats få till 6 st avslut, 3st i privata portföljen och 3st i företagets portfölj. Som vanligt så genomför jag små köp runt 1000-2000kr/st. Jag var även bara några kronor ifrån avslut i Skanska och Melker Schörling.


Dagens köp privata aktieportföljen:

4st Investor A – 269,30kr
5st Kinnevik – 190,00kr
4st Investor A – 260,00kr

Jag fick även in månadssparet på 5500kr till portföljen.

Imorgon blir det mer shopping och jag håller tummarna för att vi fortsätter nedåt i graferna. Målet är att plocka in Melker Schörling som föll -8,00% idag (lyckades missa detta, annars hade jag förmodligen tagit en första liten position redan).
Jag är även mycket sugen på att passa på att öka mitt Skanska-innehav, men man blir ju orolig över deras stora exponering mot Storbritannien… Vi får se vad som händer.

Andra bolag jag är sugen på om börsen fortsätter ner imorgon: Berkshire Hathaway, Lundbergföretagen, LVMH, och Melker Schörling.


Dagens köp i företagets utdelningsportfölj:

2st SAS Pref – 515,00kr
10st Handelsbanken A – 97,30kr
15st Nordea Bank – 68,60kr

Det har blivit mycket High Yield-aktier på senare tid och målet är att börja vikta tillbaka lite mot en jämnare fördelning i förmån för Dividend Growth-aktier.

Bolag jag är sugen på att öka i för att få in lite Dividend Growth i portföljen: Boston Pizza Royalties, Kopparbergs, BetssoneWork m.fl.


Se privata portföljen här!
Se företagets portfölj här!

Nu blir det lite fokus på fotbollen… Heja Lagerbäck!?

Vad har ni köpt idag? Vad planerar ni att köpa imorgon?

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

5 svar

 1. Härligt =)!
  Jag köpte 11st Telia och 10st HM idag =)
  I morgon lär det bli mer. Möjligtvis försiktiga bankköp!
  Investor har jag funderat på, men vet inte till vilket pris

  //PI60

 2. För mig blev det rätt många köp faktiskt! Lite för många kanske. Borde hållt mig till senare, tror det kommer rasa lite mera innan det stabiliserar sig.

  Blev mina första 10 Kinnevik B á 188,40.
  Första 50 Nordea Bank á 69,55.
  Första 50 Tele2 B á 67,40.
  Passade också på att köpa in mig på 100 Nobina á 42,30, även fast dom inte påverkats så mycket av raset så ville jag ha in en fot där.

  Summa: 12961,50 kr.

  Är intresserad av H&M men vet inte alltså, dom känns väldigt ostabila just nu, avvaktar nog ett tag till. Vill också utöka mitt Telia innehav men tror jag avvaktar där också. När nästa sparpengar kommer till Avanza blir det nog H&M om jag känner mig trygg med det!

 3. Hej hopp!

  Kul att höra att det blev lite köp trots allt 🙂 Fick höra en riktig rysare av en äldre faster till en kollega som sålt av det mest av sina fonder nu med den insikten att raset kommer fortsätta en stor tid framöver. Själv köper jag glatt men det blir rätt lite.
  Tänkte fråga vad du ligger på för courtageklass nu när du handlar så lite? Själv ligger jag på Start men om 1000 kr till kan jag inte ligga där längre, funderar därigenom vad som är bästa valet. Vet att Miljonär innan 30 oftast gör stora inköp med tanke på courtageklassen.

 4. Jag använder Avanza Mini med courtage på 0,25% per köp eller 1kr/1USD per köp. Det betyder att jag måste köpa för 400kr eller 400USD per köp för att maximera courtagenivån.

  För att maxa nästa nivå så krävs köp om 15 600kr och uppåt. Mitt månadsspar är på 5500kr så detta är det bästa alternativet för mig. Dessutom är det mycket roligare att göra många småköp än ett fåtal stora enligt mig! 🙂

  Lycka till med investeringarna!

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se