LOADING

Type to search

Castellum – Dagens inköp till utdelningsportföljen!

Share

Idag har jag handlat Castellum för Decemberlönens “månadsspar”. Castellum är ett av Sveriges pålitligaste utdelningsbolag med höjningar 17 år i rad!

Castellum
GAV: 117,50kr
Antal aktier: 46st
Direktavkastning: 3,91%
Ökad utdelning för mig varje år: 211,60kr

Med Castellum i min utdelningsportfölj så får jag förhoppningsvis även tillväxt i portföljen utöver vissa bolag som t.ex. Saltängen Property Invest (som jag är sugen på att inhandla…) där nästan all avkastning kommer från direktavkastningen.

Castellum är ett fastighetsbolag inriktat på endast kommersiella fastigheter. Avanzas beskrivning av Castellum:
“Castellum är ett fastighetsbolag med fokus mot kommersiella fastigheter i Storgöteborg, Öresundsområdet, Storstockholm, Mälardalen och Östra Götaland. Bolagets fastighetsportfölj består av 605 fastigheter med en total uthyrningsbar yta på 3 433 Tkvm. Fastigheternas värde uppgick till cirka 40 Mdr SEK och uthyrningsgraden var 88,7%. Fastigheterna ägs och förvaltas av de sex helägda dotterbolagen Eklandia Fastighets AB, Harry Sjögren, Fastighets AB Briggen, Fastighets AB Brostaden, Fastighets AB Corallen och Aspholmen Fastigheter.”

Castellum utdelningar direktavkastningCastellum – utdelningsökning senaste åren, ser fantastiskt trevligt ut! (Bild lånad från z2036.blogspot.se)

Utdelningen ligger på cirka 50% av vinsten och utdelningshöjningarna snittar ungefär 5-6%.
Castellums övergripande mål är att skapa aktieägarvärde genom att nå en årlig tillväxt i kassaflödet om 10%.

Castellum – Siffror från 2014 års årsredovisning

castellum utdelning direktavkastning

Bolaget har under 2015 fallit -1,15%. Innan dess så är grafen jämn och fin i stigande trend mellan 2009-2014 med en tillväxt på cirka 105%.

Vad tror ni om Castellum som bolag och aktie i utdelningsportföljen?

Ta gärna en titt på min utdelningsportfölj!

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *