LOADING

Type to search

Catena Media – tankar om insiderförsäljningarna

Share

Kladdar här ner ett par snabba tankar angående insiderförsäljningen som skedde igår. Det såldes 2 miljoner aktier och det var storägarna Optimizer Invest, Aveny Ltd och Pixel Wizard som sålde aktierna. 

Pixel Wizard och Aveny Ltd är två bolag som ägs utav Emil Thidell och Erik Bergman, båda grundarna till Catena Media. Vad jag kan förstå så har ingen av dessa särskilt mycket med verksamheten att göra längre och jag förstår att man inte vill ha större delen (spekulation) av sitt totala kapital i ett bolag som man inte har chans att påverka.

Optimizer Invest har ett nytt projekt på gång som enligt ägarna växer tvåsiffrigt månad till månad och jag gissar (återigen spekulation) att de använder Catena Media-pengarna till nya satsningen som heter Investoo. Investoo fungerar på samma sätt som Catena Media men riktar sig mot finans/aktiemäklare istället för bettingbolag.

Alla tre bolagen/personerna är fortfarande storägare i Catena Media.

Köpare? Än så länge oklart, men VD Robert Andersson ska ha köpt aktier för 300 000kr vilket givetvis är positivt (Källa: Placera ) även om det inte är ett stort köp. Det innebär förmodligen också att inga nya stora förvärv lär offentliggöras på ett bra tag. Dåligt insatt när det kommer till regler här, men ni får gärna komma med input i kommentarsfältet här nedanför!

I övrigt släpptes igår även trevliga nyheter: Catena Media förnyar och expanderar sitt produktsortiment 

Inlägget blev kort och spretigt, men nu är det hög tid att ta tag i jobbet…
Disclaimer: Jag har idag köpt på mig ytterligare ett knippe aktier i Catena Media.
Läs mer om Catena Media hos Avanza!

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

3 Comments

 1. Oscar september 17, 2017

  “jag förstår att man inte vill ha större delen (spekulation) av sitt totala kapital i ett bolag som man inte har chans att påverka.”

  Fast det är ju precis det som de har….även efter försäljningarna. De har bara sålt 12% av sitt innehav.

  Svara
  1. västkustinvesteraren september 18, 2017

   Absolut. Men jag har full förståelse för att de väljer att sälja av en del också! Jag hade själv gjort det 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *