Catena Media – tankar om insiderförsäljningarna

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Kladdar här ner ett par snabba tankar angående insiderförsäljningen som skedde igår. Det såldes 2 miljoner aktier och det var storägarna Optimizer Invest, Aveny Ltd och Pixel Wizard som sålde aktierna. 

Pixel Wizard och Aveny Ltd är två bolag som ägs utav Emil Thidell och Erik Bergman, båda grundarna till Catena Media. Vad jag kan förstå så har ingen av dessa särskilt mycket med verksamheten att göra längre och jag förstår att man inte vill ha större delen (spekulation) av sitt totala kapital i ett bolag som man inte har chans att påverka.

Optimizer Invest har ett nytt projekt på gång som enligt ägarna växer tvåsiffrigt månad till månad och jag gissar (återigen spekulation) att de använder Catena Media-pengarna till nya satsningen som heter Investoo. Investoo fungerar på samma sätt som Catena Media men riktar sig mot finans/aktiemäklare istället för bettingbolag.

Alla tre bolagen/personerna är fortfarande storägare i Catena Media.

Köpare? Än så länge oklart, men VD Robert Andersson ska ha köpt aktier för 300 000kr vilket givetvis är positivt (Källa: Placera ) även om det inte är ett stort köp. Det innebär förmodligen också att inga nya stora förvärv lär offentliggöras på ett bra tag. Dåligt insatt när det kommer till regler här, men ni får gärna komma med input i kommentarsfältet här nedanför!

I övrigt släpptes igår även trevliga nyheter: Catena Media förnyar och expanderar sitt produktsortiment 

Inlägget blev kort och spretigt, men nu är det hög tid att ta tag i jobbet…
Disclaimer: Jag har idag köpt på mig ytterligare ett knippe aktier i Catena Media.
Läs mer om Catena Media hos Avanza!

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza

Gillar du det du läser?

…genom att dela artikeln visar du mig uppskattning!

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

3 svar

  1. “jag förstår att man inte vill ha större delen (spekulation) av sitt totala kapital i ett bolag som man inte har chans att påverka.”

    Fast det är ju precis det som de har….även efter försäljningarna. De har bara sålt 12% av sitt innehav.

  2. Absolut. Men jag har full förståelse för att de väljer att sälja av en del också! Jag hade själv gjort det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se