Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Dagens köp: Amerikanskt bolag med 8,36% direktavkastning

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Idag genomförde jag ett mindre köp i Omega Healthcare Investors som har haft mer eller mindre fritt fall senaste dagarna.

Bortsett från spekulationer om höjda räntor m.m. så kan jag inte hitta några negativa nyheter specifikt för OHI. Däremot så rasade sektorkollegan HCP Inc ordentligt igen och senast detta skedde, i februari, så drog dem med sig OHI ordentligt (se graf här nedanför).

omega-healthcare-investors

Mitt köp idag gjordes till $29,20 och med en kvartalsutdelning om totalt $2,44. Utdelningssumman höjs varje kvartal med $0,01-0,02 vilket innebär att utdelningstillväxten blir cirka 7-10% på årsbasis. Direktavkastningen ligger då alltså på 8,36% räknat på mitt köp idag.
En direktavkastning på över 8,00% och en utdelningstillväxt på strax under 10% känns mycket lockande. Hur länge är det hållbart? Bra fråga…

omega-healthcare-investors-utdelningstillvaxt

Köpet bestod av 10st aktier och efter påfyllningen så står nu Omega Healthcare Investors för 7,58% av Företagets aktieportfölj.

Jag skrev ett längre inlägg/presentation om bolaget som ni kan läsa här!

Tycker ni att Omega Healthcare Investors känns spännande så kan ni:

DAGENS TIPS:
Handla USA-aktier helt gratis fram till amerikanska presidentvalet hos Nordnet!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

7 svar

  1. Wow! Grattis till ett, enligt mig, fint köp. Äger själv inte bolaget men tycker, precis som du, mig inte se något speciellt negativt. I Jan 16 blev det ett liknande fritt fall och sedan vände det igen. Du kan mycket väl ha köpt botten ^^

  2. Intressant! Det är nice att låta sådana här tillfällen komma till en så här istället för att jaga avkastningen i sämre lägen.

  3. Ja precis, hela sektorn drogs ner när HCP Incs största hyresgäst hade betalningssvårigheter. Mina tunna spekulationer är att OHI drogs med överdrivet mycket denna gång också då HCP Inc drog ner hela sektorn nu igen… 🙂

  4. Instämmer! High Yield som samtidigt erbjuder ok+ utdelningstillväxt känns lockande givet att det kan fortsätta höja… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se