Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

DEGIRO – aktiemäklaren med överlägset bästa priserna!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

DETTA INLÄGG ÄR SKRIVET I SAMARBETE MED NÄTMÄKLAREN DEGIRO

Jag antar att de flesta av er läsare har hört talas om DEGIRO? Bolaget har tagit aktiemarknaden med storm genom att erbjuda de överlägset lägsta priserna av alla aktiemäklare. Ett av de vanligaste felen småsparare gör är att betala för mycket i avgifter och courtage!

Varför borde alla öppna ett gratis konto hos DEGIRO?

 • DEGIRO lanserade denna veckan nyheten om helt gratis aktiehandel för alla med ett kapital på under 1.000.000kr!
  Detta gäller: OMX Stockholm, Large, mid, small cap (FirstNorth ej inkluderat) och träder i kraft 1:a juni.
 • Upp till 85% billigare än andra nätmäklare! Se prisjämförelser längre ner i inlägget…
 • Investera globalt och få en diversifierad aktie- & fondportfölj – Handla på hela 60 olika globala börser i världen! (Jag har tidigare skrivit om Moët Hennessy Louis Vuitton som i de flesta fall behöver handlas genom telefon, men hos DEGIRO kan du själv handla online på många internationella börser. Dessutom för fantastiskt lågt courtage.)
 • Gratis Investeringssparkonto (ISK) för att slippa skatta 30% på vinster och utdelningar. Samtidigt slipper du deklarera dina köp och sälj.
 • Det tar endast 10 minuter att öppna ditt konto!

DEGIROs priser & courtage jämfört med andra aktiemäklare

Priserna nedanför är inte korrekt efter den 1:a juni då DEGIROs gratis aktiehandel träder i kraft . Alla med ett kapital understigande 1.000.000kr kan då köpa och sälja aktier utan att betala en krona i avgift! Fantastiskt!

degiro priser aktiehandel courtage

Jag själv har konto hos DEGIRO, Avanza och Nordnet. Varför detta tänker ni? Jo, jag tycker att alla borde öppna konton hos de olika mäklarna för att bland annat kunna pressa priserna och sätta press på utvecklingen och kundsupport.

DEGIRO erbjuder er även att investera i en ETF-portfölj 100% courtagefritt! Välj bland över 700st börshandlade fonder. De courtagefira ETF:erna finns bland annat noterade på NYSE Arca, Euronext Amsterdam, Xetra och NASDAQ och kommer från emittenter som BlackRock, LYXOR, SPDR och Vanguard.

degiro-courtage-priser

DEGIROs hemsida är säker, funktionell och nätmäklaren erbjuder givetvis även en mycket bra telefonapp. En funktionell app är mycket viktigt då jag, och många andra, använder just telefonen oftare än datorn för att titta till och göra ändringar portföljerna.

Du behöver inte vara orolig att DEGIRO skulle vara ett osäkert, bolaget uppfyller alla olika banknormer och är därutöver under tillsyn av De Nederlandsche Bank (den holländska centralbanken) och Autoriteit Financiële Markten (den holländska finansinspektionen).

Hur stor skillnad gör det fria courtaget?

Jag tänker att jag använder fiktiva siffror som är enkla att räkna med: månadssparande på 10.000kr, och mitt nuvarande courtage jag betalar hos Avanza (0,25% eller minst 1kr).
Säg att jag sparar samma summa varje månad i 45 år. Detta är givetvis att räkna väldigt lågt då det ska återinvesteras utdelningar (ytterligare avgifter!) och förhoppningsvis kommer jag erhålla löneförhöjningar m.m. i framtiden.
Men för att räkna enkelt så kommer jag att betala 25,00kr i månaden i courtage för att investera  mina 10.000kr. Tänk er att jag skulle investerat dessa 25,00kr istället (alltså tack vare det fria courtaget hos DEGIRO) med en avkastning på 12% om året. 45 år senare, när jag går i pension så kommer jag att ha närmare 400 000kr extra att njuta av!

ränta på ränta effekten

Detta räkneexempel är endast för att visa hur mycket 25kr extra i månaden gör i ditt sparande på sikt. Sparar du 10 000kr i månaden så kommer du passera 
1 miljon kronor snabbare än 45 år och därför betala courtage.

Ränta på ränta effekten är världens 8:e underverk

Ja, precis som rubriken ovanför säger så är ränta på ränta effekten helt fantastisk. Vem kan tro att 25kr i månaden kan växa till flera hundra tusen kronor på så “kort tid”!?

Poängen med detta inlägg:
Öppna ett konto snabbt och gratis hos DEGIRO. Klicka runt. Lär känna den plattformen. Förbered dig så att du kan börja handla aktier gratis den 1:a juni!

knapp degiro

Disclaimer: Jag har konto hos DEGIRO, Avanza och Nordnet.
Detta inlägget är sponsrat.

tom bild

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

13 svar

 1. Detta låter ju verkligen mycket lovande. Courtagefri handel upp till en mille, inte dumt alls det.

  Ska man dock jämföra hade det ju varit kul att se vad priserna dels blir efter man nått en miljon samt hur jämförelsen ser ut mot exempelvis Avanzas mini courtage. Kollat något på det?

  MvH Pengaregn

 2. Hej “Besviken”,
  tråkigt att du reagerade så hårt på detta.
  Jag hör din åsikt och ska ta till mig den. Det jag har gjort är att märka ut på tre ställen i inlägget att det är sponsrat, men förstår på dig att du inte tycker det var okej ändå. Jag tycker att jag håller en bra, och förhållandevis snygg, nivå på annonserna i övrigt och hoppas givetvis att du kommer tillbaka! 🙂

  Med vänliga hälsningar
  Västkustinvesteraren

 3. Ja, det är ett riktigt priskrig mellan nätmäklarna där ute!

  Nej, jag har faktiskt inte gjort det. Men en mycket intressant tanke! 🙂

  Med vänliga hälsningar
  Västkustinvesteraren

 4. Det du inte tar upp handlar dock om hur DeGiro bryter mot flera lagar i Finland, Norge och Sverige (ink. lagarna runt ISK depåer vilket gör det skatteskyldig utanför ISK!) (se kommentarerna på Gustavs blog om DeGiro för detaljerna) eller att deras “säkra” modell är så säker att centralbanken i Holland har fått skapa nya lagar för att stoppa den typen av företags upplägg p.g.a. riskerna.

 5. Tack för feedback!
  Ska titta på Gustavs blogg efter jobbet!

  Med vänliga hälsningar
  Västkustinvesteraren

 6. Tjo nu vart jag ledsen. Tyckte du var en bra bloggare och nu har jag tappat allt intresse för att läsa din blogg efter detta drabbel. Tråkigt men du förstör för dig själv här.

 7. Hej Jonas,
  tack för komplimangen & tråkigt att du känner så.
  Förhoppningsvis så blir jag inte sämre som bloggare i övrigt i dina ögon. Jag har tidigare skrivit 153 inlägg på cirka 6 månader och alltid uttryckt mig personligt, öppet och utan reklam. I detta enstaka sponsrade inlägg så uttrycker jag mig mycket tydligt på flera ställen att inlägget är sponsrat, vilket jag då tycker ger läsaren chansen att läsa (eller sluta läsa inlägget) utan att bli påverkad på fel sätt. Många av alla bloggare får också betalt för att skriva sponsrade inlägg, men de gör tyvärr felet att inte vara öppna med det. Det gör självklart att läsarna påverkas på helt fel sätt.

  Jag hoppas du har överseende med detta inlägg denna gången och fortsätter följa mig och min resa! 🙂

  Kontakta mig gärna om du vill diskutera vidare: vastkustinvesteraren@gmail.com

  Med vänliga hälsningar
  Västkustinvesteraren

 8. Bra blogg! Dock så stämmer inte uträkningen riktigt. Skulle du spara 10 000 i månaden och räkna med en avkastning på 12% skulle du nå 1milj efter 8-9år och därefter behöva betala courtage. Trevligt med gratis courtage men några 400 000 blir det inte.

 9. Kolla även in administrativa avgifter.

  Anmälan till bolagsstämma: 100 euro “+ övriga kostnader”. Avanza och Nordnet ordnar rösträttsregistrering gratis och så behöver man bara kontakta bolaget via Internet/telefon/brev för att anmäla sig till stämman. På sin höjd får man hosta upp med ett frimärke (om man föredrar att anmäla sig per post), men jag brukar komma undan gratis genom att anmäla mig över nätet. Jag går på en del stämmor och Degiros avgift gör att det är betydligt billigare att använda Avanza.

  Teckning vid nyemission: Minimum 50 euro. Avanza tar inte ut någon administrativ avgift för detta. Jag skulle inte heller tro att Nordnet tar ut någon avgift. I och för sig skulle man väl kunna sälja rätterna och köpa aktier istället och låta någon annan teckna.

  Jag vet inte om du brukar gå på stämmor eller teckna nya aktier i nyemissioner, men sådana administrativa aktier är nog något man ska tänka på.

 10. Bra inlägg och bra kommentarer!

  Jag har ett konto i Degiro sedan 2015. Jag avser nu att göra om det till ett ISK. Behöver jag ändå deklarera själv för den tid under 2016 som det inte var ISK?

  Vad är enklaste sättet att slippa deklarera något? Jag har ett innehav värt mindre än 9000 kronor.

 11. Skulle rekommendera alla att byta till Degiro som ska testa att trejda. Sannolikheten är som i poker gör man sitt bästa så går man ofta plus, minus noll i det långa loppet. Det som sakta äter upp bankrullen är raken(poker) och courtaget(börsen).

  Hade jag haft de villkoren när börsäventyret en gång började så hade det varit ett par 10-tusen lappar som tjänats. Dvs, rik på trejding i aktier med en 100-200 tusen är omöjligt att bli med sund risk men som hobby, sysselsättning vid perioder med mer fritid kan det vara ypperligt.

  Tänk på att ha lätta mål som till exempel tjäna 10 kr per 10000 placerat sen är det slut för den dagen när målet nås och går det åt andra hållet sätt ett “stopp för dagen gräns” med.
  Ha till exempel sparkonto, räntekonto som jämförelse och drar du in 10 kr för dagen med 10 000 kr jämfört med 100 000 på ett räntekonto då gör du ju faktiskt en avkastning på 10 ggr det. Det är suveränt bra.

  Det är bara 10-20% som tjänar regelbundet med som i poker så det spelar ingen roll om din vinst är liten går du plus är du före 80-90% den dagen. Det sätter det hela i perspektiv. Tänk också att bland de här 10-20% är det en 0,1-0,2% som tar den stora kakan. Dvs, det finns inte så mycket rester över efter hajarna ätit sitt. Det är de resterna du slåss om med övriga medtävlare. Får du in det här tänket och förstår hur spelet på börsen egentligen funkar då är det upp till dig hur länge du vill nöta på.

  Till sist gå inte upp i risk om det går bra. Det som händer då är att allt i spelet ändras psykologiskt och du går ur din komfortzon. Då kommer pressen ändras totalt till det värre och du kommer agera sämre och få oddsen emot dig. Du blir nu en förlorande trejder, så kallad “fisk” i längden. En som ger pengar åt de vinnande 10-20%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se