Digital Realty Trust & HCP Inc – dagens inköp!

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Lönen har anlänt på kontot och nu under dagen fördes månadssparandet över till Utdelningsportföljen… Det betyder att jag har cirka 10 800kr att handla för inklusive det som fanns i likvider på kontot sedan innan.

Jag har givetvis redan tittat på olika bolag inför lönen och har kommit fram till följande två inköp till min utdelningsportfölj:

 

HCP Inc
HCP Inc

HCP Inc

Kurs vid inköp: $37,20
Antal aktier: 17st
Direktavkastning: 6,02%
Total köpsumma: 5382,00kr
Utdelningar: Kvartalsvis
Ökning av utdelningssumma per år i min utdelningsportfölj: 325,00kr

HCP Inc är en Dividend Aristocrat, vilket betyder att de har höjt utdelningen i minst 25 år i rad. I HCP Incs fall så är det 29 år i rad.  Det gör HCP Inc till en mycket pålitlig utdelare.
HCP Inc är ett fastighetsbolag som är nischade på vårdfastigheter i USA. Annan trevlig information är att HCP Inc har den högsta direktavkastningen av alla bolag som kvalificerar sig in som Dividend Aristocrats!
Viktigt att ha koll på är att HCP Inc är en REIT. Har du inte koll på vad en REIT är så rekommenderar jag att du läser på innan du investerar i bolaget. Bloggen Vägen till frihet har ett bra inlägg om detta, så det känns onödigt att jag ska lägga tid på att skriva om det här.

hcp inc utdelningshistorikUtdelningshistoriken som ni ser ovanför är otroligt fin!

Är du också intresserad av HCP Inc till din utdelningsportfölj? Klicka här för att läsa mer och handla aktien hos Avanza!


digital realty trust
digital realty trust

Digital Realty Trust – [DLR]

Kurs vid inköp: $75,19
Antal aktier: 8st
Direktavkastning: 4,52%
Total köpsumma: 5119,00kr
Utdelningar: Kvartalsvis
Ökning av utdelningssumma per år i min utdelningsportfölj: 230,00kr

Digital Realty Trust är även dem en pålitlig utdelare, dock “endast” 10 år av höjda utdelningar (kan bara hitta historik bak till 2004, så jag anar att bolaget grundades då). Digital Realty Trust äger, förvärvar, utvecklar och sköter “teknologiska” fastigheter. Många av fastigheterna är bland annat serverhallar och datacenter. Även Digital Realty Trust är en REIT och det betyder att det obligatoriskt för dem att betala ut stora delar av deras vinst i aktieutdelningar. Detta gör dem kvartalsvis, vilket är trevligt för oss som försöker skapa ett jämnt flöde av cashflow på kontot. Det enda som avskräckte mig lite var att kursen rusat något under hösten, men jag tycker ändå att direktavkastningen är lockande och räknar med att de fortsätter att höja eller åtminstone inte sänka utdelningen framöver.
Det känns inte direkt som att hallar för servrar, datacenter och annat högteknologiskt är påväg att dö ut… Jag tror på Digital Realty Trust.

Digital Realty Trust utdelningshistorikUtdelningshistoriken ovanför är nästan lika fin som HCP Incs…

Är du också intresserad av Digital Realty Income till din utdelningsportfölj? Klicka här för att läsa mer och handla aktien hos Avanza!


Vad har ni för tankar om dessa bolag? Något ni har/vill ha i er portfölj?

Discmlaimer: Ja, jag äger HCP Inc & Digital Realty Trust i min utdelningsportfölj. Jag har varken kunskap nog, certifikat eller något liknande för att rekommendera andra människor hur de ska investera. Gör därför alltid era egna research innan ni investerar era pengar i aktier och värdepapper.

 

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se