Dividend Champions – Alla bolag

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Letar du stabila utdelningsaktier? Då kanske bolagen som ingår i Dividend Champions är någonting för dig. Direktavkastningen är oftast inte den högsta på börsen, men bolagen har höjt utdelningarna minst 25 år i rad!

Vad innebär Dividend Champions listan?

Dividend Champions är bolag som har höjt utdelningen minst 25 år i rad. Till skillnad från den klassiska listan Dividend Aristocrats så behöver inte Dividend Champions ingå i amerikanska indexet S&P 500.
Listan över Dividend Champions är mycket längre än listan för Dividend Aristocrats eftersom det finns många fler bolag att välja mellan. Dividend Champions skall innehålla alla amerikanska bolag som har höjt sina utdelningar minst 25 år i rad, oavsett storlek på bolag.

 • Bolag som har höjt utdelningen i minst 25 år i rad
 • Amerikanska bolag, behöver ej ingå i S&P 500
 • Bolag kan kvala in utan storlekskriterier
 • Listan av Dividend Champions är skapad av Dave Fish, författare till boken Get rich with Dividends
 • Listan kallas även ofta för “The U.S. Dividend Champions list” då samma lista finns i andra länder också
 • Handla Amerikanska aktier för $1,00 eller 0,25% hos Avanza!

[gdoc link=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wiz91LqeS1k-oGa6N72GuYET6x2zEQp0wsCBMUqIJ00/edit?usp=sharing” height=2800″]

 

dividend champions

 

Informationen om Dividend Champions är hämtad från hemsidan DRIP investing. Jag har fört in alla kurser m.m. manuellt, därför varnar jag er om att listan kan innehålla fel. Gör alltid din egen analys!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

5 svar

 1. Hej, och tack för nyttig info. Emellertid behöver jag fråga dig om listan, där direktavkastning anges. Har jag missförstått den du länkar till(excelfilen), då siffrorna är annorlunda i många fall? T.ex, i listan anges Emersons direktavkastning till 4,46%, medan sidan du länkar till anger 3,61% dividend yield. Nåt jag fått om bakfoten här? Liknande differenser ser jag i andra aktier också.

 2. 4,46% låter högt, det har du rätt i. Tack för feedbacken, ska titta på vad som kan ha gått fel när jag kommer hem från jobbet! 🙂

  Mvh VKI

 3. Nyttig sammanställning men kollade upp American Water och de har inte 61 år med höjd utdelning – de har en historik av god utdelning men pendlar stabilt med viss variation mellan goda och normala år. Får det inte heller till mer än 2,3 procent ((4*0,224=0,896)/38,89). Intressant aktie i övrigt.

 4. Tack för feedback!
  Jag kollade upp AMK nu och ser att du har helt rätt. Så fel det kan bli när man hämtar data från en hemsida utan att kolla runt för att säkerhetsställa med andra källor.

  Direktivkastningarna har blivit fel då det verkar som att utdelningssummorna har hoppat runt i dokumentet. Har en varningstext om detta ovanför bolagen…

  Ska titta på en lösning! 🙂

  Mvh VKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se