Drömvecka med Evolution Gaming i spetsen

evolution gaming

Söndag och snart dags för en ny vecka. Veckan som har gått har med största sannolikhet årets bästa för min del. Portföljerna avkastade totalt +3,59% och veckan avslutades starkt med kraftiga uppgångar bland de amerikanska techbolagen.

Uppdatering av portföljutveklingen:

 • Privata aktieportföljen:
  Denna veckan: +2,76%
  Totalt i år: +14,39%
 • Företagets Tillväxtportfölj
  Denna veckan: +5,13%
  Totalt i år: +28,47%
 • Företagets Trygghetsportfölj
  Denna veckan: +2,72%
  Totalt i år: +4,49%

Draglok i veckans uppgångar har definitivt varit Evolution Gaming, Apple, Microsoft, Shopify och Fortnox.

Evolution Gaming

Slås alla tre portföljer ihop så har står Evolution längst upp som största innehav. Bolaget släppte i veckan sin Q3 rapport.

“Det ligger inga hinder i vägen för Evolution Gamings fortsatta tillväxt varken på kort eller lång sikt”, enligt Martin Carlesund, vd för Evolution Gaming.

Ebitda-resultatet landade på 21,8 miljoner euro och väntat var 19,7 miljoner enligt SME Direkt. Nettomsättning på 45,7 miljoner euro jämfört med väntade 44,8 miljoner. Omsättningen ökade med 56% jämfört med tredje kvartalet 2016. Ebitda-marginalen på 47,7 procent är bolagets högsta någonsin för ett enskilt kvartal.

“Vi har sett en fortsatt hög tillväxt i befintliga studior, då flera av våra kunder utökar sina dedikerade miljöer. Denna expansion intensifierades under kvartalets slutskede, vilket innebar att kostnadsökningen blev något lägre än vad som förväntats för perioden som helhet. I slutet på året räknar vi med att ha cirka 400 bord i drift i alla våra studior, vilket gör Evolution Gaming till det i särklass största kasinot i Europa sett till antal bord.”, Martin Carlesund, vd för Evolution Gaming.

Höjda riktkurser

Efter rapporten släpptes, som i princip var bättre än förväntat på alla punkter, i onsdags så har flera banker och analyshus gått ut med nya höjda riktkurser:

 • Danske bank 610 kr (570)
 • DNB Markets 625 kr (590)
 • SHB 675 kr (646)
 • SEB 654 kr (582)
evolution gaming omsättningstillväxt
Evolution gaming omsättningstillväxt

Det är inte bara nykundsintaget som levererar utan även efterfrågan från gamla kunder ökar. Detta tillsammans med att Evolution Gaming verkar på en kraftigt växande marknad gör att resultatet blir fantastiskt. Jag tror inte någon tvekar på att Evolution Gaming är bäst positionerade och helt rätt i tiden. Som jag citerade längre upp så ser inte VDn något som kan stoppa eller bromsa tillväxten varken på kort eller lång sikt.
Slås mina tre portföljer ihop så är mina fem största innehav just nu: Evolution Gaming, Alphabet, Investor, Catena media och Louis Vuitton Moët Hennessy.
Läs mer om marknadsledande Evolution Gaming hos Avanza!

.

3 Comments

 1. Har gjort ca 80% ökning från inköp av Evo, på din rekommendation i början av året :D Har varit en fantastisk resa!
  Funderar på om jag ska utöka mina 105 eller om man ska ligga kvar på denna nivå, tror du det kommer stiga mycket mer? :)

  • Kul att höra Marcus!
   Bolaget kommer, näst intill garanterat, att förtsätta att växa och tjäna mer pengar. Men de har en hög värdering som de ska växa in i.

   Jag är fortsatt lång :-)

   Lycka till!
   Mvh VKI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *