Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

En dag full av varumärken…

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Under en “vanlig dag” stöter vi på så sanslöst många varumärken och bolag så jag tror inte många av oss förstår. Detta inlägg är skrivet på ett sätt som ska kunna inspirera er läsare att få upp ögonen på hur mycket det egentligen finns att investera i. Jag rekommenderar som vanligt inga bolag eller aktier, men klicka gärna på bolagsnamnen om ni vill läsa mer!
Inlägget är mycket inspirerat av Andreas Kovacevic blogginlägg hos Avanza.

En typisk vardag bland varumärken…

Klockan på min iPhone ringer på 07.30. Jag tar mig upp från min Dux-säng efter en extra snooze på larmklockan. Det första jag gör varje morgon är att koka en kopp kaffe på min Moccamaster, inköpt från Clas Ohlson. Medans mitt Arvid Nordqvist-kaffe (inhandlat i lokala Willys-butiken) kokas så går jag in i duschen och schamponerar mig med mitt Head & Shoulders.
Efter duschen torkar jag mig med en handduk av märket Lexington. Dagens outfit blir ett par blåa jeans från H&M och en vit skjorta från Ralph Lauren. När kläderna är på så tar jag mig till köket för att tillaga min frukost. Vi storhandlar alltid på Willys eller ICA och mina frukostar består av 2 kokta eller stekta ägg tillsammans med hemmagjorda “frukostköttbullar” som jag har fryst in. Konstig frukost? Ja kanske….

moccamaster

Medans jag äter min frukost och dricker mitt kaffe vid nya köksbordet från Ikea så läser jag alltid nyheterna hos Dagens Nyheter, Aftonbladet och tittar på TV4 nyhetsmorgon.
När jag har läst klart nyheterna på min MacBook så skrollar jag snabbt igenom det senaste på Facebook, Twitter & Instagram.
Efter frukosten borstar jag tänderna med Colgate-tandkrämen i badrumsskåpet och tar på mig sneakers från Vans och jacka inköpt på MQ.

vans aktier börsen

Jag låser dörren med låset från Assa Abloy och tar hissen ner från tredje våningen. I hissen ser jag att servicen precis är gjord och att hissen är av märket Kone. Jag tar mig till bilen, sätter mig i min Volvo och precis när jag släpper upp kopplingen så glider en bil av märket Tesla in på parkeringen. För en sekund avundas jag föraren att han får köra en sådan fantastiskt “fräck” bil. Samtidigt tar det bara någon sekund ytterligare innan jag tänker att jag själv är lyckligt lottad (bilmässigt) som kör en helt ny Volvo.

tesla aktier-börsen-tesla

Förmiddagen av arbetsdagen sitter jag på kontoret och arbetar med design och programvara från Microsoft (Excel & Word) och Adobe (Photoshop & InDesign). Jag ser även till att boka ett hotellrum en natt på Radisson Blue i en stad några mil bort då jag ska dit på kundbesök nästa vecka.
Till lunch serveras matlåda innehållande lasagne från gårdagens middag inhandlad på ICA. Med lite extra ketchup från Heinz avnjuts lasagnen och en kopp kaffe bryggs i Nespresso-maskinen. Medans kaffemaskinen brygger kaffet så reflekterar jag snabbt över hur mycket jag älskar kaffe och varför jag äger aktier i kaffekedjan Starbucks. Jag hinner även tänka “fasen att jag inte köpte&sålde IPOn i Sjöstrands Coffee“.

starbucks coffee-aktier

Eftermiddagen på denna dag är som en lång transportsträcka med lite att göra och jag sitter mest framför min MacBook-skärm. Jag får ett sms av sambon som suktar efter semester och sol. Lite snabbt surfar jag in SAS hemsida för att se om det finns några billiga sistaminuten flyg att fynda. Hade inte varit helt fel att bo en vecka på ett Hilton-hotell någonstans i ett varmt tropiskt land.

imac -apple-aktier-aktieblogg

När jag sätter mig i bilen och köerna påväg hem från jobbet så hinner jag reflektera över allt från reklam på radion om vårkampanj hos både Sportamore och XXL. Under hela tiden i kön ligger en lastbil av märket Toyota framför mig. Lastbilen är stripad full av reklam från SkiStar och jag börjar fundera på vinterns resor och jag jag behöver köpa en nya skidjacka från The North Face.

north face -aktier-aktieblogg

När jag kommer hem så byter jag om till mina nya snygga träningskläder från Under Armour och skor från Nike. Efter ett pass på lokala Nordic Wellnessgymmet så tar jag en proteinshake från Gymgrossisten. Samtidigt börjar jag förbereda middagen. Det servereas kyckling av märket Scandi Standard tillsammans med ris inköpt från  Willys. Medans jag tillagar middagen så sneglar jag på en av våra inflyttningspresenter, en flaska Moët & Chandon, och funderar på när det passar att korka upp detta goda bubbel.

moet & chandon-aktier-aktieblogg-aktieanalys

Efter middagen tittar jag och sambon på ett nytt avsnitt av serien vi följer på Netflix. Jag får ett sms från en vän som vill lira lite FIFA online via Xbox360 men jag väljer att tacka nej då jag hellre vill se Champions League-fotbollen. Här hinner jag Googla fram mitt spelbolag Unibet och placera ett spel som tyvärr inte går in. Jag har svårt att välja om jag ska ta en Coca Cola eller en Carlsberg, det slutar med en Mackmyra whisky och en öl från Kopparbergs.

mackmyra-aktier-aktieblogg-aktieanalys

På toaletten borstar jag återigen tänderna med Colgate-tandkrämen och rakar mig med raklödder från Willys. När jag sedan lägger mig i sängen så börjar tankarna komma. Vilka investmentbolag vill jag ha i min privata aktieportfölj som kärninnehav? Latour? Kinnevik? Investor? Berkshire Hathaway? eller kanske Melker Schörling?

berkshire_hathaway_warren buffet

Innan jag somnar hinner jag även tveka på mitt lilla innehav i världens största spelbolag (dator & tv-spel) Activision Blizzard. Hur mycket förstår jag egentligen av bolaget? Det vet jag inte, förmodligen inte mycket. Men jag vet att Activision tillsammans med MTG satsar stort på e-sporten som spås ha en mycket trevlig framtid. Valet blir att behålla mina Activision-aktier och äga MTG genom Kinnevik när inköpskursen för Kinnevik känns rätt.

esport-investera-aktier-aktieblogg

Mitt i alla tankar så säger det bara …zzZzzzzZZzzzzz

Tips: titta gärna på Avanzas sida för “aktieinspiration” för fler roliga bolag!


Inlägget är inspirerat av @Investeraren och Andreas Kovacevic som berättat och skrivit liknande inlägg.

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Ett svar

  1. Kul inlägg! Precis som du säger omger vi oss med en ofantlig massa företag och varumärken.

    Hade du dessutom spenderat någon timme på kvällen framför valfri reklam-tv-kanal hade du bokstavligen drunknat i strömmen av bolag.

    MvH Pengaregn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se