ETF fonder – börshandlade fonder samlade

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

ETF fonder fortsätter att växa i populäritet och jag lanserade i dagarna min senaste site; ETFguiden.se. Nu söker jag er läsares hjälp för att kunna utveckla siten så bra som möjligt. Som ni vid det här laget redan har märkt så älskar jag att bygga hemsidor och får jag bara tid över så gör jag det nästan varje kväll. Riktigt rolig hobby som jag är glad att jag har hittat!

etf populära etf fonder
2002-2016 hämtad från valuewalk.com

Än så länge består siten av två undersidor; ETF listan och ETF-skolan. Tanken är att lista ett stort urval av ETF fonder (ja, jag är fullt medveten om att det inte heter “ETF fonder” och att det blir lite som att säga “ISK konto”. Men enligt google så är det många som söker på frasen och därför använder jag den ur SEO-synpunkt) som kategoriseras för en enklare översyn för besökaren. Målet är även att skriva en kort punch line om varje fonds huvudinriktning för att ytterligare göra det enklare för besökaren.

Utöver listan och korta förklaringar så har jag även tänkt publicera längre inlägg om utvalda intressanta börshandlade fonder. Jag mjukstartade med ett inlägg om Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF som jag själv äger i Företagets Tillväxtportfölj.

etfguiden-etf-etf fonder- börshandlade fonder
Screenshot från sidan med ETF listan

ETF skolan

ETF skolan ska innehålla svar på de vanligaste frågorna när det kommer till att handla börshandlade fonder. Än så länge så har jag lagt upp en liten grund på sex frågor och svar, men önskar feedback och hjälp med fler frågor som kan vara bra att besvara från er läsare!

Skolan är under uppbyggnad då jag inte riktigt har bestämt mig för hur jag ska bygga upp just denna sidan för att få den så lättnavigerad och användarvänlig som möjligt. Tips mottages gärna!

ETF listan – Hjälp mig!

Jag har börjat med att lista stora delar av fondbolaget Global X utbud då jag tycker de har mycket intressanta nischer och hjälper investerare att få exponering mot olika sorters megatrender. Nu vill jag att ni läsare bombar mig i kommentarsfältet här nedanför med tips på ETF fonder som bör finnas med i listorna! Jag blir även mycket glad om ni skulle vilja retweeta inlägget så jag får in så mycket tips och inspiration som möjligt för att kunna utveckla ETFguiden.se så bra som möjligt! Stort tack på förhand!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

13 svar

 1. Ger det några pengar att driva hemsidor som du gör? Affilate? Reklam? Du gör bra sidor som jag uppskattar mycket, hoppas det ger lite ekonomi för dig också. Frågan är mer ur ett nyfiket perspektiv.

 2. Hej Martin, en del hemsidor kan ge en liten slant vissa månader. Men det är nästan obetydliga summor. Drivs till 95% av intresse när det kommer till alla dessa hemsidor 🙂
  Bloggen kan dock generera lite mer vissa månader.

  Mvh VKI

 3. Hej! De här har jag fastnat för i dessa momentum-tider:
  AIEQ – AI Powered Equity ETF
  CWEB – Direxion Daily CSI China Internet Index Bull 2X Shares
  CQQQ – Guggenheim Invest China Technology ETF
  GAMR – ETFMG Video Game Tech ETF
  BOTZ – Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF
  TQQQ – ProShares UltraPro QQQ
  Vänligen,
  Per

 4. Hej!
  Spännande initiativ! Älskar dina sidor om preffar och investmentbolag, tack för dem!

  Jag skulle vilja se på den nya sidan:
  * Alla ETF som riktar sig mot PREFFAR
  //Dan Vikström (sittandes i Myanmar/Burma)

 5. Hej! Vilket programmeringsspråk använder du för dina hemsidor? Kör du WordPress genom standardmallar eller gör du allt från scratch t.ex.?

 6. Tack S! Du är inte ensam, flera som har anmält just den ETFen via formuläret på ETFguiden.se! 🙂

 7. Tack Dan!
  Tar med mig feedbacken.

  Blir nyfiken på om du bor där nere eller om du är på semester? 🙂

 8. Jag kör wordpress hela vägen. Brukar leta upp ett tema och sedan försöka justera mycket med plugins m.m. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se