LOADING

Type to search

ETF fonder – börshandlade fonder samlade

Share

ETF fonder fortsätter att växa i populäritet och jag lanserade i dagarna min senaste site; ETFguiden.se. Nu söker jag er läsares hjälp för att kunna utveckla siten så bra som möjligt. Som ni vid det här laget redan har märkt så älskar jag att bygga hemsidor och får jag bara tid över så gör jag det nästan varje kväll. Riktigt rolig hobby som jag är glad att jag har hittat!

etf populära etf fonder

2002-2016 hämtad från valuewalk.com

Än så länge består siten av två undersidor; ETF listan och ETF-skolan. Tanken är att lista ett stort urval av ETF fonder (ja, jag är fullt medveten om att det inte heter “ETF fonder” och att det blir lite som att säga “ISK konto”. Men enligt google så är det många som söker på frasen och därför använder jag den ur SEO-synpunkt) som kategoriseras för en enklare översyn för besökaren. Målet är även att skriva en kort punch line om varje fonds huvudinriktning för att ytterligare göra det enklare för besökaren.

Utöver listan och korta förklaringar så har jag även tänkt publicera längre inlägg om utvalda intressanta börshandlade fonder. Jag mjukstartade med ett inlägg om Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF som jag själv äger i Företagets Tillväxtportfölj.

etfguiden-etf-etf fonder- börshandlade fonder

Screenshot från sidan med ETF listan

ETF skolan

ETF skolan ska innehålla svar på de vanligaste frågorna när det kommer till att handla börshandlade fonder. Än så länge så har jag lagt upp en liten grund på sex frågor och svar, men önskar feedback och hjälp med fler frågor som kan vara bra att besvara från er läsare!

Skolan är under uppbyggnad då jag inte riktigt har bestämt mig för hur jag ska bygga upp just denna sidan för att få den så lättnavigerad och användarvänlig som möjligt. Tips mottages gärna!

ETF listan – Hjälp mig!

Jag har börjat med att lista stora delar av fondbolaget Global X utbud då jag tycker de har mycket intressanta nischer och hjälper investerare att få exponering mot olika sorters megatrender. Nu vill jag att ni läsare bombar mig i kommentarsfältet här nedanför med tips på ETF fonder som bör finnas med i listorna! Jag blir även mycket glad om ni skulle vilja retweeta inlägget så jag får in så mycket tips och inspiration som möjligt för att kunna utveckla ETFguiden.se så bra som möjligt! Stort tack på förhand!

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

13 Comments

 1. S december 10, 2017

  “ETFMG Video Game Tech ETF” gillar jag.

  Svara
  1. västkustinvesteraren december 12, 2017

   Tack S! Du är inte ensam, flera som har anmält just den ETFen via formuläret på ETFguiden.se! 🙂

 2. Hobbyspararen december 10, 2017

  Jag sparar än så länge i guggenheim solar etf

  Svara
 3. Martin Johansson december 11, 2017

  Ger det några pengar att driva hemsidor som du gör? Affilate? Reklam? Du gör bra sidor som jag uppskattar mycket, hoppas det ger lite ekonomi för dig också. Frågan är mer ur ett nyfiket perspektiv.

  Svara
  1. västkustinvesteraren december 11, 2017

   Hej Martin, en del hemsidor kan ge en liten slant vissa månader. Men det är nästan obetydliga summor. Drivs till 95% av intresse när det kommer till alla dessa hemsidor 🙂
   Bloggen kan dock generera lite mer vissa månader.

   Mvh VKI

 4. Per december 11, 2017

  Hej! De här har jag fastnat för i dessa momentum-tider:
  AIEQ – AI Powered Equity ETF
  CWEB – Direxion Daily CSI China Internet Index Bull 2X Shares
  CQQQ – Guggenheim Invest China Technology ETF
  GAMR – ETFMG Video Game Tech ETF
  BOTZ – Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF
  TQQQ – ProShares UltraPro QQQ
  Vänligen,
  Per

  Svara
  1. västkustinvesteraren december 12, 2017

   Stort tack för bidragen Per! Ska ta mig en titt på dessa 🙂

 5. Dan Vikström december 11, 2017

  Hej!
  Spännande initiativ! Älskar dina sidor om preffar och investmentbolag, tack för dem!

  Jag skulle vilja se på den nya sidan:
  * Alla ETF som riktar sig mot PREFFAR
  //Dan Vikström (sittandes i Myanmar/Burma)

  Svara
  1. västkustinvesteraren december 12, 2017

   Tack Dan!
   Tar med mig feedbacken.

   Blir nyfiken på om du bor där nere eller om du är på semester? 🙂

 6. Ano Nym december 11, 2017

  Hej! Vilket programmeringsspråk använder du för dina hemsidor? Kör du WordPress genom standardmallar eller gör du allt från scratch t.ex.?

  Svara
  1. västkustinvesteraren december 12, 2017

   Jag kör wordpress hela vägen. Brukar leta upp ett tema och sedan försöka justera mycket med plugins m.m. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *