LOADING

Type to search

Födelsedagspresenten blev totalt 60st aktier i…

Share

Tack till alla er som gav mig lite hjälp, input och feedback på olika datorspelbolag att ge till min bror i födelsedagspresent! Utöver omröstningen så har jag fått tips och råd via twitter, mail och kommentarer på bloggen. Tack!

109 st personer hjälpte mig i en omröstning som resulterade i följande statistik:

dator-spelbolag-borsen

Min lillebrors två nya aktier blev…

Starbreeze Studios och Paradox Interactive!
Varför föll då Activision Blizzard och THQ Nordic bort? THQ var minsta teckningskurs 10 000kr och min budget att fördela köpen på var 1000kr + 500kr.
Activision Blizzard som är min favorit inom sektorn föll bort på av den tråkiga anledning att 1000kr-köpet redan var “bestämt” att bli Starbreeze (hjälpte vår moster att genomföra det köpet), vilket betyder att 500kr-köpet inte ens räckte till 2st aktier…

Jag valde därför att gå på två Svenska bolag med spel som han själv har spelat och som förhoppningsvis intresserar honom.

Köpet blev totalt:

50 st aktier i Starbreeze Studios
10 st aktier i Paradox Interactive

Varför just dessa aktier och inte några stabilare, förnuftigare investmentbolag som jag brukar rösta för? 

Enkla svaret på denna frågan är att jag vill få min bror att bli intresserad av aktiemarknaden och självmant börja spara. Vad är då bättre än att få sina första aktier och bli delägare i bolag som äger spelen han spelar!?

För er som är intresserade av att grunda er portfölj med investmentbolag så har jag satt ihop en lista på 25st investmentbolag med säte i både Sverige och utomlands.

Han har sedan ett par veckor satt upp ett månadssparande i fonder och därav redan kommit igång. Fondsparandet är givetvis förnuftigare än att han ska gå all in i spelbolag, men det vore kul om han blev så pass intresserad med tiden att han hellre väljer ut bolag och aktier än fonder.

Istället för ett kort så skapade jag även en liten tavla som består av Aktiespararnas “Miljonärskalkylator” och en modifierad (färgerna) graf från Stefan Thelenius sparkalkylator för att visa ränta på ränta-effekten.
Vill ni använda dokumentet för egen utskrift eller liknande så bifogar jag originalfilen längst ner i inlägget.

miljonarskalkylatorn

Miljonärskalkylatorn. Jag glömde att fota tavlan innan den slogs in så det fick bli en “mockup”.

 

 

miljonarskalkylatorn-aktier

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *