LOADING

Type to search

Fondportföljanalys – såhär enkelt gör du en analys av din fondportfölj

Share

Idag fick jag tillsammans med många kunder mail från Avanza bank. De presenterade sin nya superfunktion där du kan göra en Fondportföljanalys snabbt och enkelt. Det innebär att Avanza tar fram en automatiserad analys över dina fondinnehav. Ni ser bl.a. största innehav (sett till bolag), branschexponering och givetvis vilka länder som du exponeras mot mest.

Grafiken här nedanför visar min tjänstepension. Som ni ser så är det inte bara “enkla och billiga indexfonder”, istället har jag valt att satsa på tech som framtidens tema när det kommer till höga marginaler och bra intjäning. Hög risk dock. Eftersom det är tjänstepensionens kapital så har vi en tidshorisont på runt 30-40 år… även om innehaven lär bytas ett antal gånger på vägen dit…

Portföljen består av följande fonder:

fondportföljanalys största innehav
fondportföljanalys branschfördelning
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *