LOADING

Type to search

Företagets investeringar – såhär ser det ut just nu!

Share

Nu är det mycket som händer i portföljerna! Som jag har skrivit om tidigare så har jag öppnat en ny företagsägdkapitalförsäkring som ska fungera precis som dess namn beskriver; “Trygghetsportföljen”.
Kvar sedan innan finns företagets första kapitalförsäkring som har fått namnet “TIllväxtportföljen”.

Tillväxtportföljens bolag kommer att roteras fler gånger än Trygghetsportföljens bolag. Förhoppningen är givetvis att Trygghetsportföljens bolag köps för att behållas i en lång tid framöver. Under veckan har jag tagit mycket små positioner i några bolag (guldfärgade) för att kunna bevaka/fylla på framöver. Jag har även några bolag som ännu inte fått någon plats i portföljen men som kommer att handlas framöver (silverfärgade).

Företagets investeringar

Företagets investeringar innehåller nu två stycken aktieportföljer, en fastighetsinvestering via Tessin och en låneportfölj hos Lendify.

FÖRETAGETS TRYGGHETSPORTFÖLJ:
1. Apple – 0,00%
2. Brookfield Asset Management – 0,00%
3. Castellum – 8,71%
4. Investor A – 8,33%
5. Kinnevik B – 7,17%
6. Latour – 7,96%
7. Microsoft – 0,00%
8. SEB – 7,29%
9. Skanska – 7,84%
10. Starbucks Coffee – 0,00%
11. ———? – 0,00%
12. ———? – 0,00%
Likvider i kapitalförsäkringen – 52,59%

TILLVÄXTPORTFÖLJEN:
1. Activision Blizzard – 6,92%
2. Alphabet Inc Class A (Google) – 12,03%
3. Alvestaglass Partners Sweden AB – 14,96%
4. Avensia – 10,93%
5. Catena Media – 17,07%
6. Evolution Gaming– 9,53%
7. Fortnox – 5,78%
8. Kinnevik B – 6,63%
9. NVIDIA – 3,56%
10. Pandora – 4,43%
11. Starbucks Coffee – 8,23%
Likvider i kapitalförsäkringen – 0,30%

ÖVRIGA INVESTERINGAR:
125 000 kr
likvider i “Krigskassan” hos Avanza
10 000 kr utlånat via Lendify.se till en årsavkastning på ca 8,00%
20 000 kr investerat i ett fastighetsprojekt via Tessin.se till en årsavkastning på 11,00%

Länkarna är samarbetslänkar som går till bolagens respektive sidor på Avanza.se, Tessin & Lendify


Jag är mycket nöjd över att ha delat upp portföljerna och tanken framöver är att Tillväxtportföljen inte ska få något ytterligare kapital utan allt går till Trygghetsportföljen och en del till Tessin (om rätt projekt dyker upp). De 125 000 kr som finns i likvider utanför kapitalförsäkringarna kommer att föras över med 10 000kr per månad till Trygghetsportföljen så länge ingenting oväntat inträffar. Det skapar alltså ett liknande månadsspar som jag har i Privata aktieportföljen från månadslönen.

Vad har ni för favoritbolag som borde höra hemma i Trygghetsportföljen? Som ni ser så saknar jag minst två… Lämna gärna en kommentar!

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

10 Comments

 1. Marcus april 28, 2017

  Motsvarar dessa “portföljer” olika bankkonton på Avanza eller ligger alla i samma ISK/KF?

  Svara
  1. västkustinvesteraren april 28, 2017

   Eftersom det är investeringar via aktiebolag så kan jag inte äga aktier i ett ISK, därför använder jag mig av två stycken kapitalförsäkringar; “Trygghetsportföljen” och “Tillväxtportflöjen”.

   Jag har från början satt in 100 000kr i Tillväxtportföljen och lovat mig själv att inte putta in några mer pengar i detta konto på ett par år. Istället ska alla vinster i bolaget placeras i Trygghetsportföljen eller andra investeringar.

   Använder du dig av flera konton hos Avanza? 🙂

   Mvh VKI

   1. Marcus april 28, 2017

    Jag förstår 🙂 Och privat då?
    Låter vettigt!

    Jag har 2 konton, en KF för mina utländska aktier samt en ISK för resterande aktier. Har därmed inte flera “portföljer” utan uppdelningen på två konton är av skatteskäl (läste någonstans att KF är bättre för utländska då man får tillbaka källskatten efter något år?)

    🙂

    Vänliga hälsningar, M

    1. västkustinvesteraren april 29, 2017

     Precis som du säger så är det bra att använda sig av KF för utländska aktier när det kommer till skattemässiga skäl. Jag ser och utvärderar min privata portfölj som EN portfölj även om de, precis som hos dig, ligger uppdelat i ett ISK och en KF.

     Sedan har jag även mitt buffertsparande, som är till för nödfall, hos Avanza på ett vanligt bankkonto. Detta för att förhindra “spontanköp” och liknande… 🙂

     Trevlig helg!
     Mvh VKI

     1. Marcus april 30, 2017

      Ja men precis 🙂 Okej, skönt att veta!
      Ja men jag har liknande, fast på Marginalen!

      Hur definierar du upp “kärninnehav” och “kryddor” och hur vet du vilken aktie som hör till vilken kategori? Beror det på hur många aktier du har av en viss aktie eller har det mer att göra med vilken aktie det är som gör att det blir ett “kärninnehav” eller en “krydda”?

      Trevlig helg detsamma! 🙂

     2. Generellt sätt så kan man säga att vid första investeringstillfället i bolaget så har jag gjort min analys, där kommer jag fram till om jag kommer vilja vikta min portfölj tungt mot just detta bolaget eller inte.
      I min investeringsfilosofi så ingår bl.a. att jag vill kunna sova gott om natten och investerar i första hand i stora stabila bolag (bortsett från Företagets Tillväxtportfölj). Dessa har större chans att bli kärninnehav.
      Exempel på dessa bolag kan vara t.ex. Investor, Latour och Apple.

      Lycka till 🙂
      Mvh VKI

     3. Marcus maj 1, 2017

      Hej,

      Tack för infon! Okej jag förstår! Din analys av hur stabilt företaget är, hur går du tillväga då? Är det baserat på börsvärdet, volatilitet, beta-tal, etc? Eller är det baserat mer på hur känt varumärket är?

      Vänliga hälsningar, M

     4. Just i detta momentet så syftar jag på bolag som har starka varumärken och som borde kunde fortsätta att öka sin omsättning och vinst över tid. Exempel på detta kan vara Starbucks som öppnar ett antal butiker varje dag(!) och har världens starkaste varumärke när det kommer till kaffe och caféer.

      Mvh VKI

     5. Marcus maj 1, 2017

      Hej,

      Okej! Ursäkta om jag har många frågor, känner bara att min portfölj är aningen felkategoriserad: http://imgur.com/kGlFKk7.

      Känns som det är många kärninnehav? 😮

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *