Företagsportföljens första innehav köptes idag!

hennes & mauritz aktier

[efb_likebox fanpage_url=”www.facebook.com/vastkustinvesteraren” fb_appid=”561590067332764″ box_width=”600″ box_height=”” locale=”sv_SE” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

GILLA GÄRNA MIN NYSTARTADE FACEBOOKSIDA HÄR OVANFÖR! 🙂

Idag gick första ordern igenom i företagets portfölj!
Det betyder att Hennes & Mauritz är första aktierna/bolaget som mitt företag blir delägare i!

Dock hade jag delat upp H&M i två köp, första på 280kr (gick igenom idag) och nästa på 275kr. Det betyder att dagens köp var mycket litet, mest för att ta en position och fylla på härifrån.

Som jag har berättat innan så har jag 50 000kr framskattat och klart från 2015 som ska lägga grunden för företagets portfölj. Tanken är att köpa in sig en liten position i cirka 20st bolag för att sedan bara kunna fylla på positionerna vid eventuella dippar eller när det känns rätt.

Det betyder även att alla första positioner kommer att vara mycket små, runt 2500kr/bolag. Första H&M-köpet idag var på 1400kr.

Hennes & Mauritz utdelningshistorik & direktavkastning

hennes & maurtiz utdelningshistorik

Det känns både trevligt och tråkigt på samma gång att H&M blev mitt första innehav i företagets utdelningsportfölj. Aktien är kanske inget vidare “sexig” men bolaget har aldrig sänkt utdelningen sedan de börsnoterades! Det betyder att jag borde kunna känna mig trygg med direktavkastningen på 3,48% (dagens direktavkastning vid köpet på 280kr) år ut och år in! Här kommer det garanterat att fyllas på med fler aktier under årens lopp!

Länk till Hennes & Mauritz hos Avanza!

Bolag som fortfarande ligger ute köpordrar på:

7 Comments

 1. Kul att du kommit igång på riktigt med företagets portfölj!
  HM är ett otroligt fint bolag, och för tillfället är det mitt största innehav på runt 14%.

  • Tack!
   Hur har du gjort nu senaste månaderna när H&M har gått ner såpass mycket? Fortsatt tanka eller sitter du still med tanke på ditt stora innehav?

  • Jag har köpt i små mängder då och då, men jag har just nu "köpstopp" i aktien.

   Tanken är att få ner bolagets vikt i portföljen en aning genom att öka i övriga bolag och avvakta med fler köp i HM, men jag avser att ha HM som ett av mina kärninnehav.

 2. Alltså, gilla din fb popupen är sjukt jobbigt speciellt i mobilen.

  • Tack för input "U"!
   Jag ser inte den själv i admin-läge, ska titta på detta under kvällen! :-)

  • Ser att den e fixad och kommer upp en gång bara :) blev lite irriterad för din blogg e proffsigt gjord men när det dyker upp en popup på varje sida så blir man besviken.

  • Jag förstår detta!
   Tack för komplimang och feedback! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *