LOADING

Type to search

Företagsportföljens första innehav köptes idag!

Share

[efb_likebox fanpage_url=”www.facebook.com/vastkustinvesteraren” fb_appid=”561590067332764″ box_width=”600″ box_height=”” locale=”sv_SE” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

GILLA GÄRNA MIN NYSTARTADE FACEBOOKSIDA HÄR OVANFÖR! 🙂

Idag gick första ordern igenom i företagets portfölj!
Det betyder att Hennes & Mauritz är första aktierna/bolaget som mitt företag blir delägare i!

Dock hade jag delat upp H&M i två köp, första på 280kr (gick igenom idag) och nästa på 275kr. Det betyder att dagens köp var mycket litet, mest för att ta en position och fylla på härifrån.

Som jag har berättat innan så har jag 50 000kr framskattat och klart från 2015 som ska lägga grunden för företagets portfölj. Tanken är att köpa in sig en liten position i cirka 20st bolag för att sedan bara kunna fylla på positionerna vid eventuella dippar eller när det känns rätt.

Det betyder även att alla första positioner kommer att vara mycket små, runt 2500kr/bolag. Första H&M-köpet idag var på 1400kr.

Hennes & Mauritz utdelningshistorik & direktavkastning

hennes & maurtiz utdelningshistorik

Det känns både trevligt och tråkigt på samma gång att H&M blev mitt första innehav i företagets utdelningsportfölj. Aktien är kanske inget vidare “sexig” men bolaget har aldrig sänkt utdelningen sedan de börsnoterades! Det betyder att jag borde kunna känna mig trygg med direktavkastningen på 3,48% (dagens direktavkastning vid köpet på 280kr) år ut och år in! Här kommer det garanterat att fyllas på med fler aktier under årens lopp!

Länk till Hennes & Mauritz hos Avanza!

Bolag som fortfarande ligger ute köpordrar på:

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

7 Comments

 1. Framtida Frihet mars 16, 2016

  Kul att du kommit igång på riktigt med företagets portfölj!
  HM är ett otroligt fint bolag, och för tillfället är det mitt största innehav på runt 14%.

  Svara
  1. västkustinvesteraren mars 16, 2016

   Tack!
   Hur har du gjort nu senaste månaderna när H&M har gått ner såpass mycket? Fortsatt tanka eller sitter du still med tanke på ditt stora innehav?

   1. Framtida Frihet mars 16, 2016

    Jag har köpt i små mängder då och då, men jag har just nu “köpstopp” i aktien.

    Tanken är att få ner bolagets vikt i portföljen en aning genom att öka i övriga bolag och avvakta med fler köp i HM, men jag avser att ha HM som ett av mina kärninnehav.

 2. U mars 17, 2016

  Alltså, gilla din fb popupen är sjukt jobbigt speciellt i mobilen.

  Svara
  1. västkustinvesteraren mars 17, 2016

   Tack för input “U”!
   Jag ser inte den själv i admin-läge, ska titta på detta under kvällen! 🙂

   1. U mars 21, 2016

    Ser att den e fixad och kommer upp en gång bara 🙂 blev lite irriterad för din blogg e proffsigt gjord men när det dyker upp en popup på varje sida så blir man besviken.

    1. västkustinvesteraren mars 22, 2016

     Jag förstår detta!
     Tack för komplimang och feedback! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *