Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Första aktieköpet på 1,5 månad…

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag har haft mycket att göra på jobbet den senaste tiden och har därför inte kunnat följa börsen lika mycket som tidigare. Det har bidragit till att antalet transaktioner även har minskat betydligt. Idag gjorde jag mitt andra köp på 1,5 månad. Det var ett mindre köp i Företagets Trygghetsportfölj.

kinnevik

Företagets Trygghetsportfölj - nu ännu mer diversifierad...

Efter dagens mindre köp i Kinnevik så gick bolaget från att vara minsta innehavet i portföljen (borträknat bevakningsaktien i Hemfosa) på 8% till dagens 9,8%. Som ni kan se i tårtdiagrammet nedanför så är portföljen mycket jämn viktad. 

Företagets Trygghetsportfölj består av cirka 55% likvider för tillfället. Anledningen till det är att jag har fortsatt göra insättningar under 2018 med kapital som inte behövs i verksamheten. Jag har inte sålt något (bortsett från Kinneviks utdelning av MTG) sedan jag sålde Facebook 5/7-2018. Jag planerar att skriva ett längre inlägg om Kinnevik längre fram när tid finns…

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

3 svar

 1. Vad är dina tankar kring en eventuell börskrasch snart? Något du tar höjd för eller tänker du att det inte spelar någon roll då du ändå kommer behålla aktierna länge? 🙂

 2. Hej Marcus,
  jag är så långsiktig jag bara kan när det kommer till Privata aktieportföljen och Företagets Trygghetsportfölj. Däremot har jag kortade investeringshorisont när det gäller Företagets Tillväxtportfölj.
  Med tanke på min stora likvida del ca 30% om alla tre portföljer slås ihop (+att det kommer att öka efter årets slut) gör att jag tänker köpa mer vid en eventuell krasch.

  Hur tänker du själv? 🙂

  Mvh VKI

 3. Konstigt, fick inget email när du svarade! Jag sparar också långsiktigt, typ 35-40 år som minst. Däremot känner jag mig extremt orolig inför kommande krasch (att det kommer en är fairly certain, frågan är när och hur stor).

  Har fått en fin utveckling på mina aktier så jag har faktiskt börjat sälja av rätt mycket nu och tänker precis som du återinvestera dessa pengar på börsen igen efter kraschen 🙂 Vet inte om det är den bästa strategin men jag slipper tänka på nedgångarna som vi ser just nu på bred front på dom flesta aktier.. 🙂
  Mvh, Marcus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se