LOADING

Type to search

Första aktieköpet på 1,5 månad…

Share

Jag har haft mycket att göra på jobbet den senaste tiden och har därför inte kunnat följa börsen lika mycket som tidigare. Det har bidragit till att antalet transaktioner även har minskat betydligt. Idag gjorde jag mitt andra köp på 1,5 månad. Det var ett mindre köp i Företagets Trygghetsportfölj.

kinnevik

Företagets Trygghetsportfölj - nu ännu mer diversifierad...

Efter dagens mindre köp i Kinnevik så gick bolaget från att vara minsta innehavet i portföljen (borträknat bevakningsaktien i Hemfosa) på 8% till dagens 9,8%. Som ni kan se i tårtdiagrammet nedanför så är portföljen mycket jämn viktad. 

Företagets Trygghetsportfölj består av cirka 55% likvider för tillfället. Anledningen till det är att jag har fortsatt göra insättningar under 2018 med kapital som inte behövs i verksamheten. Jag har inte sålt något (bortsett från Kinneviks utdelning av MTG) sedan jag sålde Facebook 5/7-2018. Jag planerar att skriva ett längre inlägg om Kinnevik längre fram när tid finns…

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

3 Comments

 1. Marcus oktober 1, 2018

  Vad är dina tankar kring en eventuell börskrasch snart? Något du tar höjd för eller tänker du att det inte spelar någon roll då du ändå kommer behålla aktierna länge? 🙂

  Svara
  1. Västkustinvesteraren oktober 1, 2018

   Hej Marcus,
   jag är så långsiktig jag bara kan när det kommer till Privata aktieportföljen och Företagets Trygghetsportfölj. Däremot har jag kortade investeringshorisont när det gäller Företagets Tillväxtportfölj.
   Med tanke på min stora likvida del ca 30% om alla tre portföljer slås ihop (+att det kommer att öka efter årets slut) gör att jag tänker köpa mer vid en eventuell krasch.

   Hur tänker du själv? 🙂

   Mvh VKI

   1. Marcus oktober 6, 2018

    Konstigt, fick inget email när du svarade! Jag sparar också långsiktigt, typ 35-40 år som minst. Däremot känner jag mig extremt orolig inför kommande krasch (att det kommer en är fairly certain, frågan är när och hur stor).

    Har fått en fin utveckling på mina aktier så jag har faktiskt börjat sälja av rätt mycket nu och tänker precis som du återinvestera dessa pengar på börsen igen efter kraschen 🙂 Vet inte om det är den bästa strategin men jag slipper tänka på nedgångarna som vi ser just nu på bred front på dom flesta aktier.. 🙂
    Mvh, Marcus

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *