Första köpen nära till företagets utdelningsportfölj!

företagets aktieportfölj

[efb_likebox fanpage_url=”www.facebook.com/vastkustinvesteraren” fb_appid=”561590067332764″ box_width=”600″ box_height=”” locale=”sv_SE” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]
GILLA GÄRNA MIN NYSTARTADE FACEBOOKSIDA!

Då var det äntligen dags! Jag har nu fått pengar över som jag inte behöver i min lilla rörelse. Jag har alltså skattat fram cirka 50 000kr i vinst sedan förra året, men har legat ute med pengar efter att ha fyllt på lagret kraftigt med produkter under januari-februari. Jag mjukstartade med att föra över 15 000kr till min företagsägda kapitalförsäkring under veckan som gick.

Mina inköp kommer att gå mycket efter min bevakningslista som ni hittar här!
Eftersom jag bara har fört över 15 000kr så börjar jag med riktigt små ordrar (jag använder Avanza Mini som courtageklass där varje köp kostar 1kr eller 0,25%. Helt sjukt enligt mig att många småsparare ligger kvar hos Swedbank m.fl som tar runt 100kr för varje köp! Byt till Avanza/Nordnet nu!). Det betyder att svenska aktieköp ska ligga på minst 400kr för att man ska minimera courtagekostnaderna.

Just nu har jag 10st köpordrar lagda som gäller ända fram till början av Juni. Alla köpen är för cirka 1500kr och mest till för att sätta grunden i portföljen som sedan kontinuerligt ska fyllas på hela tiden. Alla köpkurser är betydligt lägre än dagens kurs då jag som sagt hoppas på en rekyl nedåt efter två-tre veckor spikrak uppgång…

Bolag som jag har lagt köpordrar på:

Anledning att jag inte har några amerikanska aktier i listan är för att Avanzas funktion för “långtidsordrar” inte stöds mot amerikanska marknaden. Tyvärr.
Hade det fungerat så hade jag förmodligen viktat om nu i första läget och lagt köpordrar på:

Målet är att handla aktier för mina framskattade 50 000kr under 2016 så utspritt som möjligt under beartrenden vi befinner oss i.
Mitt mål är även att göra cirka 150 000kr i vinst under 2016 som ska investeras 2017. Detta kapital + mitt privata spar på 60 000kr om året kommer förhoppningsvis att hjälpa mig nå en miljon kronor (bortsätt från de pengar jag har stoppat in som kontantinsats i lägenheten) innan jag fyller 30 år.

Här kan du läsa hur jag ligger till i mina finansiella mål!

 

västkustinvesteraren-profilbild

2 Comments

  1. Dina köpordrar = Köpkurs i din bevakningslista?

    • Hej Ville,
      det stämmer bra för tillfället! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *