LOADING

Type to search

Tags:

Första sex lånen placerade…

Share

Detta ”projekt” och alla dess inlägg är inte sponsrat av Lendify, alla tankar och åsikter är 100% mina egna. Se mitt Lendify – projekt som en recension av crowdfundingtjänsten.


Jag har startat ett nytt projekt som jag har valt att kalla för Lendify-portföljen!
Här kommer jag att recensera alla mina investeringar och dess händelser i en serie av inlägg. Detta projekt är som sagt inte sponsrat av Lendify, men jag har länge velat testa att sprida investeringarna för mer diversifiering. Dessutom glider ni med på en räkmacka och kan få hela testet recenserat för er här på bloggen!

Min första insättning till Lendify blev 10 000kr och gjordes via mitt Företag. Jag har än så länge plockat in 6 st lån i min portfölj. Dessa lån gav mig en snittränta på runt 7,00% och lånen är 2-10 år långa. Det finns chans att låntagarna amorterar av lånen innan dessa sluttider, då blir det till att förnya investeringarna i nya lån om jag är nöjd med tjänsten.

Än så länge har jag investerat 3000 kr (av totala 10 000kr) i följande lån:

lendify

Har ni öppnat konto hos Lendify ännu? Vad tror ni om tjänsten?
Givetvis finns det potentiellt högre avkastning att hämta på börsen, men det kan vara både bra och roligt att sprida investeringarna genom att bygga sin egna lilla bank!

Läs mer och öppna ett konto gratis hos Lendify!
Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

13 Comments

 1. Johan november 19, 2016

  Har själv använt Lendify sedan ca ett halvår tillbaka. Är supernöjd. Roligt att kunna följa vad pengarna går till (kör autoinvesteringar) och avkastningen är hyfsad. Speciellt om du jämför med storbankernas fasträntekonton, vilket är samma sak i grunden. Litet bolag utan insättningsgaranti medför dock risker precis som du säger, men jag tycker risk/reward-möjligheterna ser fina ut. Lendify växer så der knakar och har en enormt duktig ledning. För att inte glömma deras genidrag med Kreditförlustfonden, som gjort att ingen ännu har förlorat en krona som långivare. Även när låntagare inte lyckats betala tillbaka.
  Lycka till, ska bli kul att följa hur det går för dig.

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 20, 2016

   Tack för en bra kommentar med mycket information Johan!

   Kul att du är supernöjd med tjänsten! Hur står % av ditt sparkapital har du investerat via Lendify?

   Tack för de positiva orden, jag hoppas att det kan bli en intressant utveckling på bloggserien.

   Mvh VKI

   1. Johan november 21, 2016

    Just nu har jag ca 10-15% av sparandet i två Lendify-portföljer med lån på 1-5 års amortering. Känns som en lagom fördelning för mig, gillar generellt sett inte att låsa pengar. Resten av långsiktiga sparandet ligger i utdelningsportföljer och tillväxtportföljer, eller “krydd”-portföljer, ganska likt ditt sparande vad jag kan se. Finns även ett kortsiktigt sparande i obligationsfonder/långa räntor och en buffert på vanligt sparkonto.

    Ha det gott.

    /Johan

 2. Henke november 19, 2016

  Jag tycker tjänsten verkar väldigt intressant men är osäker då man står utan säkerhet om folk slutar betala. I Sverige idag finns så många som sparar i madrassen så de har sällan något att förlora på att inte betala av. MEN det är min egen något konspiratoriska tanke.
  Hade jag inte haft den känslan hade jag nog också öppnat konto hos spotify.

  Lycka till. Jag kommer följa o se hur du utvärderar tjänsten.

  Svara
 3. västkustinvesteraren november 20, 2016

  Tack för input Henke!
  Väljer du att använda Lendify Autoinvest så erbjuder Lendify sin kreditfond som ersätter eventuella uteblivna amorteringar. Dock täcker det endast amorteringarna tills att långivaren har fått tillbaka sina pengar, men ersätter ej för utebliven ränta.

  Sprider man låneportföljen på runt 20 lån som jag har tänkt så hoppas jag att det ska bli ett bra resultat av det hela… Återkommer med fler inlägg kring tjänsten!

  Mer info om Lendify Kreditfond hittar du här: goo.gl/13Ur6G

  Mvh VKI 🙂

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 20, 2016

   Ursäkta mig, menar givetvis “Kreditförlustfonden” 🙂

 4. Jonas november 20, 2016

  Intressant! Jag kommer att följa hur det går för dig.
  Blev själv lite sugen men skatt på avkastning sammantaget med att jag hittade en “serviceavgift” hos lendify dämpade min entusiasm något. Så jag tror nog ändå jag håller mig till några olika preffar i portföljen som diversifiering, åtminstone för tillfället.

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 22, 2016

   Jag köper dina tankar. Akta dig bara för preffarna så fort räntan börjar gå upp, då kan det gå fort nedåt i preffarnas kurser… 🙂

   Diversifiera med en del av kapitalet i Lendify? 😉

   Mvh VKI

 5. Utlandsutdelaren november 20, 2016

  Intressant och läste om deras kreditförlustfond men det räcker ju att en av affärerna ska gå omkull för att det ska bli en dålig affär totalt sett. Tycker inte räntan är såpass bra att den väger upp att istället köpa defensiva aktier som Axfood eller Castellum. Risken är trots allt ganska hög.

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 22, 2016

   Hej Utlandsutdelaren,
   har du läst senaste pressmeddelandet med Lendify och Lindorffs samarbete? Det innebär i korta drag att Lindorff kommer att ta över alla lån/fordringar om något skulle hända med Lendify, tex konkurs.

   Jag instämmer också att aktier är ett bättre alternativ, men det finns många därute som tror (till och med hoppas) på en börskrasch under den närmsta tiden. Då kan Lendify vara ett bra alternativ till att diversifiera och få avkastning på sina pengar.

   Mvh VKI

 6. Anonym november 23, 2016

  Hej västkustinvesteraren!

  Tack för en grym blogg (och inte minst snygg)

  (Off topic) Jag läste i ett inlägg här att du hade tjänat X antal kr på att fylla i e-enkäter?
  Kan du skriva ett inlägg/svara på kommentaren om detta? Blev väldigt nyfiken och har alltid trott att det bara är fuffens! ?

  Gärna lite länkar samt hur det funkar osv!
  Mvh

  Svara
  1. västkustinvesteraren november 23, 2016

   Hej Anonym,
   Tack för komplimangerna!
   Tyvärr så hänger jag inte riktigt med på e-enkäterna…?
   Kan det vara så att du blandar ihop mig med någon annan bloggare? 🙂

   Mvh VKI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *