LOADING

Type to search

Framtida utsikter och planer för Privata aktieportföljen

Share

Jag har idag köpt aktier i två bolag i Privata aktieportföljen, Evolution Gaming och Louis Vouitton Moët Hennessy. Båda bolagen är innehav sedan tidigare och dessa köp innebar en liten ökning i båda bolagen.

Både Evolution Gaming och LVMH är marknadsledande och “kungar” på det bolagen gör, även om det är helt olika marknader. Jag äger även båda bolagen via mitt företag, vilket borde visa på hur starkt jag gillar företagens affärsidéer.

Privata aktieportföljen består av följande bolag:

1. Activision Blizzard
2. Alphabet
3. Apple
4. Berkshire Hathaway
5. Brookfield Asset Management
6. Castellum
7. Evolution Gaming
8. Investor
9. Kinnevik
10. Kopparbergs
11. Latour
12. Louis Vouitton Moët Hennessey
13. SEB
14. Skanska B
15. Starbucks

De förändringar som ligger närmast till att möjligtvis ske framöver:

 • Finslipa, printa ut och sätta upp investeringsregler som ska följas. Inte bara fungera som lösa riktlinjer. Ett dedikerat inlägg till dessa regler kommer inom en snar framtid.
 • Minska innehavet i Latour –  gått starkt under 2017 och står nu för nästan 9% av portföljen och handlas till ca 24% premie (se alla investmentbolag substansvärde). Tittar man på de senaste tre årens medelvärde när det kommer till Latours substansvärde så har det legat på +-0% mellan premie och rabatt. Alltså är bolaget just nu väldigt dyrt sett till substansvärdet.
 • Öka portföljens totala exponering mot Svenska börsen –  just nu är uppdelningen: Sverige 51%, Utländska 43% och Likvider 6%. Kanske släppa Activision Blizzard efter en trevlig resa på totalt +57%? Har fortfarande en stor position mot bolaget i Företagets Tillväxtportfölj som jag inte planerar att sälja.
 • Sälja ut sista skvätten av Kopparbergs – fint bolag, bra produkter och en stark marknadsposition. Bolaget står just nu för 2,83% av portföljen och jag är inte intresserad av att öka. Varför ska jag då äga bolaget? Ingen djupare analys utan mer feeling.
 • Fortsätta att bygga positionen i Skanska – målstorlek på cirka 7-8%.
 • Fortsätta bygga positionen i Louis Vuitton Moët Hennessy – målstorlek på cirka 7-8%.
 • Inte öka innehaven i Investor, Alphabet och Apple. Låt dessa krympa procentuellt av portföljen genom öka i andra innehav genom månadsspar.
 • Fortsätter börsen lika starkt uppåt som senaste tiden så är det möjligt att jag börjar bygga kassa med månadssparet istället för att köpa aktier.

När det kommer till Företagets portföljer är kassaflödet och vinsten i verksamheten högre än summan som spenderas på aktier varje månad. Därav byggs det just nu kassa “automatiskt”. Just nu strax över 50% likvid.

Nu är det dags att heja fram Sverige och hålla tummarna för att förlusten blir max 6 mål ikväll…
Hur ser era planer ut inför höst/vinter på börsen?

Tags::
Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren är en av Sveriges största finans- och investeringsbloggar och ingår i det finansrelaterade nätverket http://www.finanso.se . Bloggen startades 2016 och har besökts av investeringsintresserade människor över 1.000.000 gånger. Västkustinvesteraren driver tre mindre aktiebolag där vinsterna från dessa investeras på börsen. Givetvis kan du läsa allt om dessa investeringar här på bloggen. Missa aldrig något genom att följa honom på sociala medier och genom att prenumerera på mailutskicket! Disclaimer: Bloggen finansieras genom samarbetslänkar till tjänster som Västkustinvesteraren själv använder och rekommenderar. Du som läsare påverkas ingenting av dessa länkar.

  1

You Might also Like

2 Comments

 1. Kronan till miljonen oktober 11, 2017

  Har själv kikat lite på Latour och tycker att bolaget hade passat väl in i min egna portfölj. Däremot är det som du skriver lite tråkigt att bolaget handlas till så hög premie. Dock vill jag påpeka att det inte alltid är negativt att handla ett bolag till premie i stället för rabatt.

  Svara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *